Ilustracija / SHUTTERSTOCK
03/09/2024 u 10:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Horoskop za septembar: Strijelac posvećen porodici, Vodolija uživa na svim poljima

U septembar ulazimo sa Suncem u znaku Djevice, Venerom u Vagi i retrogradnim Plutonom u Vodoliji. Retrogradni Saturn i Neptun se nalaze u znaku Riba, Uran u znaku Bika, a Jupiter i Mars u znaku Blizanaca. U znaku Lava su Mjesec i Merkur.

STRIJELAC

Ljubav

Biće potrebno da partner i vi naučite da probleme i otežanja iz svakodnevice ostavite negdje po strani i da ne dozvolite da one utiču na vaš odnos. Evidentno je da ćete oboje morati da budete posvećeni porodičnom i poslovnom segmentu i da će vam ovo angažovanje oduzimati dosta vremena i energije – baš iz tog razloga, potrebno je da te neke vaše male oaze zadovoljstva i dobrog raspoloženja budu što češće prisutne. Jednostavno – batalite probleme i idite da uživate. Neki parovi se baš u ovom periodu mogu odlučiti za ozbiljnije korake u vezi – i to najprije u drugoj polovini mjeseca. Slobodni Strijelčevi – svako od nas ima neke situacije koje ga nerviraju ili opterećuju – ali vi imate više nego dobre prijatelje koji su spremni da vas „čupaju“ kad god je to potrebno, koji vam donose osmjehe na lice. Period koji je više nego povoljan za ljubav je otprilike polovinom mjeseca – zato, ne sjedite kod kuće!

Posao

Mars, koji je mjesec I po dana bio preko puta vas i koji vam je donosio izazove i povremeno napetu energiju kroz saradničke i partnerske odnose – sada odlazi, pa iako će obaveze biti više nego prisutne – ipak će biti nešto lakše izaći sa njima na kraj. Doduše, šefovi će umjeti povremeno da “zatežu”, ali to vas i neće baš puno opterećivati. Vaše je da budete odgovorni i posvećeni poslu, a ukoliko u drugom dijelu mjeseca do vas stigne neka zanimljiva ponuda – savjet je da je prihvatite.

Zdravlje

Bolje nego u proteklom periodu – neće više biti prisutno baš toliko stresa, nervoze i odliva energije. Umjećete da pronađete način da ugodite sebi i da se opustite.

Horoskop za septembar: Bik uspješan na poslu, pred Blizancima važne odluke vezane za ljubav

JARAC

Ljubav

Potrebno je više mudrosti i strpljenja u partnerskim odnosima. Iako ćete se voljena osoba i vi u suštini dosta dobro slagati, postojaće situacije koje mogu unositi nemir, nervozu ili u kojima ćete teže dolaziti do kompromisa, što je posebno izraženo tokom druge dekade septembra. Ne bih rekla da će to biti neki veliki problemi ili teške teme – već će prije biti sitnice na kojima možete da se sapletete, pogotovo ako ne budete spremni da čujete jedno drugo na pravi način i prilagodite se. Za pojedine parove važi – ukoliko razmišljate o ozbiljnijem koraku u vezi – sada jeste vrijeme za to. Neka je sa srećom! Slobodni Jarčevi – neke osobe koje se motaju oko vas će vam biti zanimljive, ali ne toliko da biste razmišljali o ulasku u vezu. Zabava I dobar provod da, ali ozbiljnije ljubavne teme ipak će ostati za oktobar.

Posao

Iako dosta zahtijevan (obaveze će vam stvarno oduzimati dosta vremena i energije), mora se priznati da će septembar biti prilično uspješan za vas. Itekako su moguća unapređenja, promjene radnog mjesta ili firme, kao i finansijske benefije – sve naglašeno od ulaska u drugu dekadu mjeseca pa na dalje. Neki od vas će u tom periodu dočekati nešto što dugo čekaju – poslove, projekte, saradnje. Nešto više pažnje obratite na komunikaciju sa saradnicima – jer ona može biti izazovna tokom druge dekade septembra.

Zdravlje

Moguće su respiratorne infekcije, ali postoji potencijal i za povrede ekstremiteta. Takođe, budite nešto oprezniji u saobraćaju.

Horoskop za septembar: Djevica donosi važne odluke na polju ljubavi, pred Škorpijom dobar period za zaradu

VODOLIJA

Ljubav

Ovaj septembar će obilježiti mnogobrojne prilike za uživanje “na svim nivoima”. Jupiter u vašem polju zabave, uživanja, zaljubljivanja, provoda i Venera iz znaka Vage u odličnom su aspektu na vaš znak tokom skoro pa cijelog mjeseca – I na vama je kako ćete ovu divnu i jaku energiju rasporediti. Da li ćete je koristiti samo za more zabave, za pojačanu društvenost i uživanje sa onima koji su vam bliski – ili ćete pak želeti da flertujete, upoznajete se sa novim osobama, zaljubljujete – to je već na vama. A meni nekako izgleda da ćete vi sve to lijepo umjeti da iskombinujete i napravite sebi jedan mjesec za pamćenje. Što se tiče zauzetih – iako će svakodnevica umijeti da vas smori i uspori i unervozi – ipak je ovo dosta povoljan emotivni period i ne sumnjam da ćete sa voljenom osobom znati da uživate.

Posao

A što se posla i obaveza tiče – njih čak i ako želite, nećete uspjevati da izbjegnete. Finansije su vam ujedno i najjača ali i najslabija tačka tokom septembra – najjača zato što ćete umjeti i moći lijepo da zaradite, najslabija zato što će vas troškovi “tjerati” da konstantno maksimalno ulažete sebe u posao da biste profitirali (troškove Iiizdatke ne možete da izbjegnete). Odličan je mjesec za dodatni ili dopunski posao, kao I za sve one koji sarađuju ili se tek spremaju na saradnju sa inostranstvom.

Zdravlje

Dosta je osjetljiv stomačni dio, pogotovo tokom druge dekade mjeseca.

RIBE

Ljubav

Početkom septembra imamo mlad Mjesec u partnerskom polju, a negdje pred kraj druge dekade pun Mjesec i pomračenje u vašem polju ličnosti. Vaši partnerski odnosi ulaze u novu fazu – a od vas dvoje će zavisiti da li će ta faza biti bolja ili lošija od dosadašnje. Oni parovi koji su se znatno udaljili u proteklih godinu ili godinu i po dana – na ivici su da naprave presjek i odvoje se. No, isto tako – pred nekim parovima su ozbiljne odluke – i one vezane za planiranje potomstva, ali i one vezane za zajednički život, brak. Sada je sve moguće – i znatno unaprijediti odnos, ali i odustati od njega. Dobro razmislite i ne donosite brzinske odluke. Slobodne Ribe – pred vama je intenzivan emotivni mjesec u kojem se mogu pokrenuti ljubavne priče koje itekako mogu biti ozbiljne i trajne, pogotovo u drugom dijelu septembra.

Posao

Početak septembra donosi dosta nervoze i promjenljivu situaciju na poslu – prisutna je žurba, promjene se dešavaju na dnevnoj bazi, a komunikacija sa kolegama i saradnicima će biti prilično izazovna. Neke od vas ovo može pogurati ka razmišljanju o promjeni posla, što je skroz ok – ukoliko tome pristupite oprezno, pažljivo i proračunato. Neki od vas u drugom dijelu mjeseca mogu dobiti ponudu ili poslovni predlog kojem su se dugo nadali – i ovu situaciju treba iskoristiti. Novcem ćete biti dosta zadovoljni.

Zdravlje

Zdravstvena situacija suštinski nije loša, ali mogu se javljati manje tegobe koje su povezane sa respiratornim traktom i stomakom. Početkom mjeseca budite oprezniji u saobraćaju.

Astrolog: Olga Savić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 13:32