/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-SERGEYNIVENS
13/01/2024 u 12:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mjesec u ženskom horoskopu otkriva karakter

Važna funkcija ove planete je da odredi nivo povjerenja u svijet

U astrologiji, Mjesec kontroliše funkcije i stanja kao što su: sposobnost opuštanja, prilagođavanja, ulazak u san i spavanje, kao doživljavanja emocija. Važna funkcija ove planete je da odredi nivo povjerenja u svijet. Formiranje lunarnih kvaliteta počinje od trenutka začeća i traje do treće godine. U horoskopu Mjesec može graditi harmonične ili napete aspekte. Kada su u pitanju neharmonični Mjesečevi aspekti, javljaju se problemi sa snom, selektivnošću ili neravnotežom u ishrani (od "jedenja svega što nije prikovano za policu" do veganstva). A uobičajeni su i problemi sa gastrointestinalnim traktom.

Osobe čiji Mjesec gradi neharmonične aspekte, teško se prilagođavaju i za njih su i najmanje promjene veoma stresne. Ako Mjesec gradi harmonične aspekte, osoba će se bez problema prilagođavati svim promjenama. Slijedi tumačenje položaja Mjeseca u znacima zodijaka,piše lepotaizdravlje.rs Znaci su podijeljeni u četiri grupe, ujedinjene elementima, pošto tri znaka svakog od elemenata imaju slične kvalitete.

Šta nam to govori Mjesec u ženskom horoskopu

Vatreni znaci (Ovan, Lav, Strelac)

Ako se u vašoj natalnoj karti Mjesec nalazi u vatrenim znacima:

Ovan: Vi ste veoma aktivni, volite udobnost, lako se adaptirate, sportski ste tip i volite da se svađate i nadmećete. Ako pobijedite u raspravi (što je skoro svakodnevna pojava ako ste u braku) doživljvate pravo blaženstvo.

Lav: Vrlo ste teatralni, obožavate da dajet i primate poklone i volite da provodite vrijeme baveći se omiljenim hobijem.

Strelac: Volite da dijelite savjete, okrenuti ste duhovnom razvoju, a kada ostvarite ono što ste zacrtali doživljavate potpuno smirenje i prosvjetljenje.

Mjesec u vatrenim znacima sugeriše da treba budete stalno aktivni, da konstantno učite nove stvari, da razvijate svoju kreativnost i da se radujete. Tako ćete postići harmoniju i u sebi i oko sebe.

Vazdušni znaci (Blizanci, Vaga, Vodolija)

Ako se u vašoj natalnoj karti Mjesec nalazi u vazdušnim znacima:

Blizanci: Vaše komunikacijske vještine su na zavidnom nivou. Najviše vas usrećuju i smiruju druženja, putovanja, čitanje i primanja novih informacija.

Vaga: Vi ste mirni i spokojni ako je oko vas sve u ravnoteži. Pravi ste diplomata i mirotvorac koji vješto miri zavađene strane. Vama nije bitna samo spoljašnja lepota, već i unutrašnja.

Vodolija: Vi ste najsrećniji kada učite nove stvari, posećuju različite događaje na kojima je veliki broj ljudi i razvijate svoju inteligenciju.

Ako imate Mjesec u vazdušnom znaku, potrebno je da budete aktivni, zainteresovani, da stalno učite nešto novo, da vodite razgovore sa partnerom. I da budete spremni na to da će se vaš muž ponekad ponašati nepredvidivo i nedosledno.

Zemljani znaci (Bik, Devica, Jarac)

Ako se u vašoj natalnoj karti Mjesec nalazi u zemljanim znacima:

Bik: Vas usrećuje ako se bavite nečim što je isplativo, imate udoban i lijepo namješten dom i materijalno ste osigurani. I učinićete sve da to postignete.

Djevica: Ne volite uludo da traćite svoje vrijeme, a naročito ne novac. Volite sve da isplanirate do najsitnijih detalja, pouzdani ste i odgovorni.

Jarac: Volite da sve konce držite u svojim rukama. Hrabro grabite ka cilju i ništa vas ne može pokolebati. Užasno ste tvrdoglavi, ali pravični. Vi nikom nećete zabiti nož u leđa.

Dame sa Mjesecom u zemljanim znacima su pouzdane, vjerne supruge koje dobro raspolažu novcem. Nisu rasipne i ne prezaju od toga da preuzmu odgovornost na sebe čak i kad se to uopšte od njih ne očekuje.

Vodeni znaci (Rak, Škorpija, Ribe)

Ako se u vašoj natalnoj karti Mjesec nalazi u vodenim znacima:  

 Rak: Budući da je Mjesec u svom sjedištu, dom i porodica su ono oko čega se vrti cio vaš svijet. Izvrsna ste domaćica, pažljiva supriga i brižna majka. Volite da kuvate, uređujete dom i usrećujete svoje najmilije.

Škorpija: Nema te tajne koju vi ne možete da dokučite i nikome do kraja ne vjerujete. Ako je Mjesec loše aspektovan, možete biti skloni manipulaciji i želeti da upravljate ljudima i okolnostima.

Ribe: Vrlo ste saosjećajni i uživate u dobrotvornom radu. Ali treba više da se posvetite sebi, da meditirate i u miru punite baterije.

Ako imate Mjesec u vodenom znaku, vama upravljaju emocije, a to može biti prilično izazovno za vašeg partnera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 09:57