Mjesečni horoskop za mart / -ILUSTRACIJA
04/03/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mjesečni horoskop: Jarčevima mjesec dinamičan, vodolijama živahan, ribama nemiran

Vaš astro vodič kroz mart je astrolog Olga Savić

Na korak smo bliže do proljeća. Na ulasku u mart sačekuju nas Sunce, Merkur, Saturn i Neptun u znaku Riba. U znaku Bika su Jupiter i Uran, u znaku Škorpije je Mjesec, a u Vodoliji su Pluton, Mars i Venera.

U periodu od 3. pa do 10. marta prvo Venera, a zatim i Mars ulaze u kvadratni aspekt sa Uranom. Dok će aspekt Venere i Urana ukazati na nestabilnost i potrebu za rizikom u novčanim tokovima, a po pitanju ljubavi donijeti nekima varnice strasti i ulaske u neobične odnose/kombinacije/afere, a drugima ljubavne greške, nestrpljivost i nagle presjeke – kvadrat Marsa sa Uranom će ukazati na potrebu za pobunom, snažnu reakciju na pritisak, opasne situacije, djelovanje u afektu, naglost.

Tog 10. marta imamo i mlad Mjesec u znaku Riba u sekstilnom aspektu sa Uranom – koji govori o promjenama, ali najprije onim koje kreću unutar nas. Dani jake intuicije, kreativnosti i nadahnuća.

Istog dana i Merkur prelazi u znak Ovna (gdje ga očekuje retrogradni hod, ali tokom aprila), ukazujući na snagu misli i reči, oštroumnost, pronicljivost. Razgovori će biti strastveni, nećemo dati "na sebe", lako ćemo upadati u vatru.

Dan kasnije, 11. marta Venera prelazi u znak Riba – mjesto svoje egzaltacije – mjesto najdubljih osjećanja, ali i najvećih tajni. Pred nama su dani velikih emotivnih zanosa, romantike – ali i jakih čulnosti i tajnih ljubavnih afera.

Od 20. marta Sunce prelazi u znak Ovna, a mi ulazimo u proljeće. Par dana kasnije – 23. marta Mars prelazi u znak Riba. Pošto je Mars planeta koja govori o našem cilju, usmjerenju i energiji, njegov tranzit kroz vodeni znak Riba može donijeti osjećaj da ne uspijevamo da kontrolišemo situacije koje su nam od važnosti, da nismo sigurni šta želimo, a da se naša raspoloženja i motivacija, kao i organizacija konstantno mijenjaju i variraju.

Od 25. marta očekuje nas pomračenje i pun Mjesec u znaku Vage. Fokus će biti na odnosima – pogotovo onim koji u poslednje vrijeme nisu stabilni, gdje može doći do nekog vida suočavanja u smislu "šta je ono što želim, a šta je realno". Isto kao što se neke relacije (nije važno da li su one emotivne, poslovne, porodične, prijateljske itd.) sada mogu oporaviti i pronaći zajedničko rješenje i put na dalje, takođe će biti i onih odnosa u kojima će biti situacija koje je teško prevazići. Generalno gledano, možemo u ovom periodu osjećati da ne postoji balans u našem životu.

Generalno gledano, mart će biti mjesec dualnosti. S jedne strane će postojati nadahnuće, s druge gubitak motivacije. S jedne strane ljubav, s druge tajna ili razočaranost. S jedne strane jaka energija, sa druge energetski padovi i zastoj. S obzirom na to da nam je ovo mjesec u kojem se, makar kalendarski – susreću zima i proljeće i miješaju svoje uticaje – nije ni čudno što on djeluje toliko nestabilno i sa oscilacijama. Znate ono što zovu proljećnim umorom ili proljećnom letargijom? Pa, nekako mi djeluje da ćemo svi mi u manjoj ili većoj mjeri tokom marta proći kroz ovakva ili slična stanja.

Srećno!!!

 

image

Astro vodič kroz mart

-SHUTTERSTOCK

 

JARAC

Ljubav

Ovo je odličan period da se u onim emotivnim relacijama koje su stabilne dodatno izgradi povjerenje, bliskost, razumijevanje – ali i da se razgovara o budućnosti odnosa i potencijalnim ozbiljnijim koracima u tom pravcu. Sigurno je da ćete sa voljenom osobom imati jedan aktivniji i dinamičniji period koji će vam oboma prijati. Ukoliko je pak vaš odnos sa partnerom imao neke nepovoljne faze ili teške teme u prethodnom periodu – sada je pravi trenutak da se bacite na njihovo rješavanje. Ono što je bitno jeste da oboje pokažete i odlučnost ali i iskrenost, kao i spremnost da se suočite sa sopstvenom odgovornošću za problem. Nema razloga da se situacije ne riješe u pozitivnom pravcu. Slobodni – mnogobrojna dešavanja, živost, dinamika – to je ono što vas očekuje tokom marta. Otvoreni ste za nove ljubavne pokušaje. Kod pojedinih – susret ili kontakt sa bivšim partnerom u drugom dijelu mjeseca može ponovo pokrenuti ljubav.

Posao

Nešto više obratite pažnju na finansije (na troškove, rizike, ali i potencijalna ulaganja) tokom prve dekade mjeseca. Dobro odmjerite i ne zalijećite se. Što se poslovnog dijela tiče – pred vama je jedan naglašeno aktivan period koji kod nekih Jarčeva može donijeti i veće poslovne pomake tokom poslednje dekade mjeseca (pričamo o novim ponudama, ali i o unapređenju ili dobijanju ozbiljnih projekata). Pred vama je mjesec sa mnoštvom prilika za napredovanje, promjenu, ozbiljne dogovore i saradnje.

Zdravlje

Respiratorni sistem će biti nešto osjetljiviji tokom cijelog marta – moguće su prehlade i viroze, ali i alergije.

 

VODOLIJA

Ljubav

Pred vama je jedan prilično živahan mjesec, što će vam sa jedne strane izuzetno prijati jer će odnos sa voljenom osobom postati aktivniji, razigraniji, sa više kretanja, zajedničkih akcija i druženja. Sa druge strane – ta „živahnost“ će biti prisutna i kroz porodični i poslovni segment – na koje ćete morati da obratite dosta pažnje i koji će vam oduzimati veliku količinu vremena. Zato nije čudno što ćete povremeno imati oscilacije u raspoloženjima i unijeti nervozu u partnerski odnos. Na svu sreću, ti nervozni momenti su sada prolazni i ne nanose nikakvu štetu vašem odnosu. Slobodne Vodolije – vi ćete najvjerovatnije protrčati kroz ovaj mjesec sa osmjehom na licu. Kretaćete se među zanimljivim ljudima i privlačiti pažnju. I te kako su moguća značajna nova poznanstva koja vas vode ka ljubavi.

Posao

Veliki fokus tokom ovog mjeseca je na vašim finansijama. Priliva će biti više nego inače, zaraditi hoćete – ali bi bilo dobro da usput naučite da na pravi način raspolažete novcem. Možete se povremeno osjećati kao da ste bankomat i da izbacujete novac na sve strane – malo za kuću, malo za člana porodice, malo na partnera....malo na sto nekih drugih, možda i nepotrebnih stavki. Što se posla tiče – ako ste mislili da je februar užurban, sad ćete vidjeti kako mart umije da „nagari“ i ubaci vas u šestu brzinu.

Zdravlje

Obratite više pažnje na ishranu, jer su neke promjene evidentno neophodne. Takođe, respiratorni sistem može povremeno biti osjetljiv, a trebali biste da vodite računa i o povredama.

 

RIBE

Ljubav

Do kraja prve dekade mjeseca nemir i nervoza će biti naglašeno prisutni kod vas. Borićete se sami sa sobom, nespremni da se otvorite partneru i kažete šta je to što vas istinski muči. Savjet je da ne stvarate sebi pritisak a partneru glavobolju (jer mu neće biti jasno zašto se povremeno povlačite ili zašto ste nervozni) već da iskreno i otvoreno komunicirate. Jer, partner jeste na vašoj strani – možda i više nego što mislite. No, nećemo zanemariti da postoji mogućnost da pojedini pripadnici ovog znaka kriju tajni flert sa nekim –ako je takav slučaj kod vas, onda gledajte šta ćete i kako ćete. Slobodne Ribe – ukoliko ste u prethodnom periodu započeli nešto što bismo najprije mogli nazvati neobaveznim odnosom, doći ćete do jednog vida raskrsnice – ili će se odnos prekinuti, ili ćete pak nastaviti kroz javnu vezu. Generalno gledano, vaša ljubavna sreća će krenuti da se popravlja od ulaska u drugu dekadu mjeseca. Moguća je obnova nekih partnerskih odnosa, ali evidentno je da ćete biti otvoreni i za nove ljubavne priče.

Posao

Ribe mogu biti nervozne i zbog toga što novac brzo odlazi i što imate puno neplaniranih troškova. Stanje vaših finansija će krenuti polako da se popravlja u drugom dijelu mjeseca i sigurno je da ćete biti zadovoljniji nego u februaru. Što se poslovnog dijela tiče – neorganizovanost je jako prisutna tokom prve dekade mjeseca – previše obaveza a premalo vremena da se one kvalitetno završe, pa su moguće i greške. Ostatak mjeseca je povoljniji, vi ćete imati više energije i bolji fokus, pa i bolje rezultate.

Zdravlje

Ribe koje boluju od hroničnih bolesti mogu imati aktivaciju tih tegoba tokom marta. Generalno gledano – potrebno je da više obratite pažnju na stanje svog organizma i da ne idete preko svojih granica.

Autor: Olga Savić, astrolog

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 04:00