Mjesečni horoskop za mart / -ILUSTRACIJA
01/03/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mjesečni horoskop: Ovnove čeka avantura, Bikove ljubavna stabilnost, Blizancima poboljšanje finansija

Kako su vam zvijezde naklonjene u martu otkriva astrolog Olga Savić

Na korak smo bliže do proljeća. Na ulasku u mart sačekuju nas Sunce, Merkur, Saturn i Neptun u znaku Riba. U znaku Bika su Jupiter i Uran, u znaku Škorpije je Mjesec, a u Vodoliji su Pluton, Mars i Venera.

U periodu od 3. pa do 10. marta prvo Venera, a zatim i Mars ulaze u kvadratni aspekt sa Uranom. Dok će aspekt Venere i Urana ukazati na nestabilnost i potrebu za rizikom u novčanim tokovima, a po pitanju ljubavi donijeti nekima varnice strasti i ulaske u neobične odnose/kombinacije/afere, a drugima ljubavne greške, nestrpljivost i nagle presjeke – kvadrat Marsa sa Uranom će ukazati na potrebu za pobunom, snažnu reakciju na pritisak, opasne situacije, djelovanje u afektu, naglost.

Tog 10. marta imamo i mlad Mjesec u znaku Riba u sekstilnom aspektu sa Uranom – koji govori o promjenama, ali najprije onim koje kreću unutar nas. Dani jake intuicije, kreativnosti i nadahnuća.

Istog dana i Merkur prelazi u znak Ovna (gdje ga očekuje retrogradni hod, ali tokom aprila), ukazujući na snagu misli i reči, oštroumnost, pronicljivost. Razgovori će biti strastveni, nećemo dati "na sebe", lako ćemo upadati u vatru.

Dan kasnije, 11. marta Venera prelazi u znak Riba – mjesto svoje egzaltacije – mjesto najdubljih osjećanja, ali i najvećih tajni. Pred nama su dani velikih emotivnih zanosa, romantike – ali i jakih čulnosti i tajnih ljubavnih afera.

Od 20. marta Sunce prelazi u znak Ovna, a mi ulazimo u proljeće. Par dana kasnije – 23. marta Mars prelazi u znak Riba. Pošto je Mars planeta koja govori o našem cilju, usmjerenju i energiji, njegov tranzit kroz vodeni znak Riba može donijeti osjećaj da ne uspijevamo da kontrolišemo situacije koje su nam od važnosti, da nismo sigurni šta želimo, a da se naša raspoloženja i motivacija, kao i organizacija konstantno mijenjaju i variraju.

Od 25. marta očekuje nas pomračenje i pun Mjesec u znaku Vage. Fokus će biti na odnosima – pogotovo onim koji u poslednje vrijeme nisu stabilni, gdje može doći do nekog vida suočavanja u smislu "šta je ono što želim, a šta je realno". Isto kao što se neke relacije (nije važno da li su one emotivne, poslovne, porodične, prijateljske itd.) sada mogu oporaviti i pronaći zajedničko rješenje i put na dalje, takođe će biti i onih odnosa u kojima će biti situacija koje je teško prevazići. Generalno gledano, možemo u ovom periodu osjećati da ne postoji balans u našem životu.

Generalno gledano, mart će biti mjesec dualnosti. S jedne strane će postojati nadahnuće, s druge gubitak motivacije. S jedne strane ljubav, s druge tajna ili razočaranost. S jedne strane jaka energija, sa druge energetski padovi i zastoj. S obzirom na to da nam je ovo mjesec u kojem se, makar kalendarski – susreću zima i proljeće i miješaju svoje uticaje – nije ni čudno što on djeluje toliko nestabilno i sa oscilacijama. Znate ono što zovu proljećnim umorom ili proljećnom letargijom? Pa, nekako mi djeluje da ćemo svi mi u manjoj ili većoj mjeri tokom marta proći kroz ovakva ili slična stanja.

Srećno!!!

 

 

image

Mjesečni horoskop

-MJESEčNI HOROSKOP

 

OVAN

Ljubav

U mart ulazite sa aktivnom, ali prilično nemirnom energijom. Sa jedne strane, ovo će donijeti pregršt zanimljivih trenutaka sa partnerom, jer ćete biti inspirisani na akciju i na traženje načina da zajednički uživate, putujete, družite se. S druge strane pak, sigurno je da ćete umjeti da "inicirate" i po koji nestabilan ili tenzičan momenat. U drugom dijelu mjeseca su vaše promjene raspoloženja naglašenije – može postojati zabrinutost, ljubomora, ili pojačana emotivnost. Neki odnosi će se naći na raskrsnici – neki će parovi odabrati put zajedništva ili dubljeg povezivanja, neki će krenuti put odvajanja. Slobodni – strastven i intenzivan period sa mnogo aktivnosti, druženja, zabave – biće lako ući u avanturu, tajnu ljubavnu priču, biće lako zaljubiti se, ali će biti lako i to da vam prošlost ponovo zagolica maštu.

Posao

Zaokupirani ste ozbiljnim poslovnim planovima za koje ste svjesni da imaju budućnost, ali postoji nervoza zato što se oni odvijaju suviše sporo ili uz prepreke. Od kraja prve dekade meseca pokrećete se intenzivnije ka svojim ciljevima – što će dovesti do većih pomaka u poslovnom, ali i u finansijskom sektoru. Drugi dio mjeseca može iznjedriti nove, dosta uspješne saradnje – a pojedini Ovnovi u tom periodu mogu izabrati promjenu radnog mjesta, prekid poslovnog partnerstva ili ulazak u privatne vode.

Zdravlje

Osjetljivost respiratornog trakta, podložnost virusnim i bakterijskim infekcijama. Ulazak Sunca u vaš znak u poslednjoj dekadi mjeseca će donijeti porast vitalnosti.

 

 

BIK

Ljubav

Iako je prva dekada mjeseca pomalo nestabilna – ona može donijeti zanimljive trenutke sa voljenom osobom. Napravite iskorak iz svakodnevice, prodrmajte rutinu i donesite više zajedničkog uživanja. Ostatak mjeseca donosi jačanje bliskosti, veću emotivnu povezanost između partnera i vas – pred vama je jedan stabilan ljubavni period. Dok neki parovi mogu početi da kuju zajedničke planove za budućnost, drugi će unijeti pozitivne promjene, dah svježe energije kroz više zajedničkih izlazaka, druženja, putovanja. Slobodni Bikovi – pojačan društveni život i nova poznanstva su aktuelni tokom prve dekade marta. Neka od ovih poznanstava mogu postati od značaja za vas – što će biti posebno vidljivo u ostatku marta, koji je izuzetno povoljan za početke novih ljubavnih priča. I to onih obećavajućih, koje će trajati.

Posao

Značajan poslovni mjesec – možda će njegova dinamičnost u prvih desetak dana marta biti "malo previše" za vašu mirnu prirodu, ali će vam zato donijeti isticanje u poslovnoj sferi i integritet. Ostatak marta je mirniji – poslovni tokovi se odvijaju redovno, a vi imate priliku da pokažete prave rezultate. Zato nije čudno što će nekima od vas baš poslednja dekada marta donijeti veliku poslovnu promjenu ili ponudu kojoj je teško reći "ne". Porast obaveza je izvjestan, ali umjećete da idete u korak s njima.

Zdravlje

Više se relaksirajte, odmarajte i opuštajte u prvoj dekadi mjeseca – koja vam može donijeti i teškoće sa respiratornim traktom. Ostatak marta je stabilniji u zdravstvenom smislu.

 

 

BLIZANCI

Ljubav

Niste nezadovoljni trenutnom situacijom u partnerskim odnosima – postoji povezanost i razumijevanje, a postoji i potreba za više zajedničkih trenutaka koji su ispunjeni opuštenom energijom i aktivnostima koje vam oboma prijaju. Ok, možda je prisutno nešto više mentalnog i fizičkog umora kod vas, ali i tu će situacija krenuti na bolje od ulaska u drugu dekadu marta. Imaćete periode u kojima se osjećate potpuno sigurno i stabilno sa voljenom osobom, kao i one u kojima postoji određeni nivo nervoze – ali suštinski, pred vama nije loš mjesec za emotivne odnose. Ta šarenolikost će učiniti da odnos sa voljenom osobom bude dinamičan, a ne ravna crta. Slobodni – nije ni malo loš trenutak da uživate i budete okruženi ljudima koji vam prijaju. Postoji prostor za nove ljubavi, ali i za malo "prebiranja" po prošlosti.

Posao

Prethodni mjesec je donio ozbiljne poslovne aktivnosti, ali i pritisak obaveza na vas. Ovaj mart gledamo kao prirodni nastavak onoga što je počelo da se odvija tokom februara – priliv energije i borbenosti po pitanju posla će posebno biti naglašen od ulaska u drugu dekadu mjeseca. Promjene su aktuelne od polovine marta – nekima od vas donose napredovanje (koje je skopčano sa povećanjem obaveza i odgovornosti), nekima poboljšanje u finansijskom sektoru, a nekima početak dugoročnih projekata.

Zdravlje

Nešto naglašeniji umor. Potrebno vam je više kvalitetnog sna, ali bi bilo dobro i da se više fizički aktivirate. Početkom mjeseca su moguće prehlade, ostatak marta – alergije, sinusi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:23