/ - SHUTTERSTOCK
30/06/2024 u 09:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mjesečni horoskop za jul: Ovan uživa u ljubavi, Blizancima moguće promjene na poslu

Astrološki bilten za Ovna, Bika, Blizance i Raka donosi astrolog Olga Savić

Dok se ljeto dvoumi da li da nas potopi ili sprži, da vidimo šta nam je sve interesantno pripremio mjesec jul. Na ulasku u jul u znaku Raka imamo Sunce, Veneru i Merkura, u znaku Vodolije je retrogradni Pluton, a u znaku Riba retrogradni Saturn i Neptun. U znaku Bika su Mjesec, Mars i Uran, a u znaku Blizanaca Jupiter.

Odmah 2-og jula Merkur prelazi u znak Lava – više ćemo pričati o putovanjima, ljubavi, odmorima, zabavama – a i vrijeme je da se krene na neku udaljenu, toplu destinaciju.

U noći između 5-og i 6-og jula imamo mlad Mjesec u znaku Raka – ulazimo u period koji je povoljan da se dublje povežemo sa onima koje volimo i koji su nam najbliži, ali i da sredimo porodične odnose, napravimo neke promjene u domu, renoviramo, možda krenemo u kupovinu nekretnine, zaljubimo se (ovo su ljubavi koje će biti protkane jakim emocijama i biti ozbiljne i trajne).

11-og jula Venera prelazi u znak Lava – donoseći i talas ljubavne vreline, ali i prave vrele ljetnje dane. Ovo je vrijeme ljetnjih ljubavi, ali i vrijeme da se uživa, pokaže, provede, opusti.

Od 12-og jula Mars se približava Uranu u znaku Bika (tačna konjunkcija će biti 15-og jula) i sve do 20-og jula će biti u lošoj poziciji – ovaj period može donijeti velike finansijske preokrete i tumbanja, probleme sa bankama, bankarskim aplikacijama, ali i probleme ratarima (nepogode, oluje, grad, velika vrućina). Takođe, u ovim danima treba izbjegavati da donosimo naprasne odluke, pogotovo one donesene u trenucima kada smo bijesni, iziritirani, kada smo u afektivnim stanjima. Generalno, ovaj period će donijeti pojačan stres, nervozu, ali i posesivnost i ljubomoru. Muška populacija će biti više sklona impulsivnim reakcijama.

20-og jula Mars prelazi u znak Blizanaca – prisutna je brzina misli i djelanja, ali i brzina u saobraćaju –pa nije loše biti nešto pažljiviji.

21-og jula pun Mjesec – opet u znaku Jarca. Tokom juna smo takođe imali pun Mjesec u ovom znaku, ali na početnim stepenima – dok je sada na poslednjim stepenima Jarca. I tokom juna smo imali previranja na relaciji poslovno-privatno, a sada – kada je vladar punog Mjeseca retrogradni Saturn, kao da moramo da se vratimo korak unazad i još jednom preispitamo svoje odluke i događaje iz juna. Dani oko punog Mjeseca donose težinu i nervozu.

22-og jula Sunce prelazi u znak Lava. Lavovima želimo srećne rođendane, a mi ostali ulazimo u centralni i najvreliji dio ljeta.

25-og jula Merkur prelazi u znak Djevice. Ova planeta već prividno usporava i početkom sledećeg mjeseca je čeka retrogradni hod.

Budite dobro, pokušajte da se makar jednim dijelom tokom jula odmorite od svega i pobjegnete na odmor....koji nam je svima toliko potreban....

Srećno!!!!

OVAN

Ljubav

Prva dekada mjeseca slobodnim Ovnovima može donijeti da neke propuštene ljubavne prilike ponovo postanu aktuelne, da se stare simpatije vrate u vaš život ili čak da dođe do kontakta sa nekim od bivših partnera. Sa malo sreće i nešto više truda ono što je bilo može postati ono što jeste. Već od ulaska u drugu dekadu – eto novih ljubavnih dešavanja, eto prilika za uživanje, dobar provod i strasti, eto malo ljubavnih avantura i vrućih ljetnjih noći. Poslednja dekada mjeseca vama je posebno aktivna – flerta i slatkih ljetnjih dogodovština će biti koliko ti duša ište. Dok slobodni luduju, oni zauzeti su naročito tokom prve dekade jula posvećeni porodici, domu i okrenuti samo voljenoj osobi. Ovaj period je izvrstan da se neki odnosi koji su bili malo klackavi u prethodnom periodu – sada ponovo nađu na stabilnom tlu.

Posao

Rezultati vašeg poslovnog angažovanja će pristizati sporije, ali budite sigurni da će doći, što će posebno biti vidljivo u drugom dijelu meseca. U prvoj dekadi očekujte više troškova  (za dom, porodicu, odmor plus redovni izdaci), a od ulaska u drugu dekadu stanje finansija se popravlja i u par navrata ćete imati priliku da zaradite prilično fine sume (ovo može biti od redovnog posla, ali je otvoreno i da ti prilivi idu od dodatnih poslovnih angažmana ili neke vrste posredovanja). Korektni odnosi sa saradnicima i kolegama.

Zdravlje

Više obratite pažnju na ishranu, a i grlo će vam povremeno biti dosta osjetljivo.

 

BIK

Ljubav

Ne postoje razlozi da vaše emotivne relacije i odnos sa voljenom osobom ne budu kvalitetni tokom jula. Vas dvoje ste u dosta dobroj fazi, postoji razumijevanje i bliskost, kao i međusobna podrška. Eventualno bi vama mogao doći malo zahtjevniji period, najprije tokom druge dekade mjeseca (a može da se vezuje za situaciju sa ukućanima ili u poslovnom segmentu), pa gledajte da negativnu energiju i nervozu ne prenosite u odnos sa partnerom. Što se tiče slobodnih Bikova – prva polovina mjeseca je odlična za ljubavna dešavanja. Više nego interesantne i inspirativne priče se mogu pokrenuti u trenutku – a što je još ljepše – nove ljubavi pokrenute u ovom periodu su trajnog karaktera. Nećete biti bez emotivnih prilika ni u drugom dijelu jula, ali će one možda za vaš ukus biti previše burne i dramatične.

Posao

Neke vam situacije na poslu ne prijaju – da li je to odnos sa šefovima, kolegama, način rada ili nešto deseto – u suštini nije ni važno, ali jeste bitno da sada baš i nije pravi trenutak da pravite bilo kakve presjeke, pogotovo ne one ishitrene. Stanje finansija će krenuti na bolje od ulaska u treću dekadu mjeseca, a do tada – šareno, pogotovo što će biti više troškova oko kuće i porodice. Prvi dio mjeseca je nešto aktivniji poslovno, a ukoliko ste u mogućnosti – drugi dio jula iskoristite za odlazak na odmor.

Zdravlje

Dosta nervoze je prisutno kod vas, pa bi vam bilo potrebno rasterećenje i odmor.

 

BLIZANCI

Ljubav

Oscilacije koje su postojale u partnerskim odnosima tokom juna donijele su i partneru i vama promjenljiva raspoloženja a moguće je da ste u nekim momentima imali i osjećaj da odnos stagnira. Stanje se popravlja na bolje već tokom prve nedjelje jula – prvo će vaša komunikacija i razumijevanje postati kvalitetniji, lakše ćete se dogovarati ali lakše i napraviti planove za zajednički odmor i više aktivnosti. Od 20-og i ulaska Marsa u vaš znak i vaša inicijativa će biti pojačana, pa ne sumnjam da vam slijedi mnogo zabavnih aktivnosti sa voljenom osobom. Slobodni Blizanci – početak mjeseca jeste malo njanjav i usporen, ali vrlo brzo ćete ući u fazu da se nećete smirivati ni na trenutak. Period je odličan za putovanja i zabavu, ali i za prave vruće ljetnje ljubavi koje mogu biti čak i ozbiljnije (ako vi budete raspoloženi za to).

Posao

Mlad Mjesec u polju zarada i vrijednosti uvodi vas u period u kojem će biti boljih prilika za popravljanje vaših finansija – što će posebno biti primjetno u drugom dijelu mjeseca. Gledajte da ne prosledite novac automatski dalje, jer je to i vrijeme kada ste više trošadžijski raspoloženi. Što se posla tiče – ako ste se zasitili trenutnog radnog mjesta ili firme – dogovori koje budete vodili mogu rezultovati promjenama. Generalno – jul je mjesec u kojem možete sklopiti neke fine saradnje koje će biti isplative po vas.

Zdravlje

Budite malo oprezniji i pažljiviji u saobraćaju i ne jurcajte kao muva bez glave. Takođe – moguće su povrede, ali i povremeni problemi sa alergijama ili sunčanicom.
 

RAK

Ljubav

Najvećim dijelom tokom prve dekade, a nešto manjim do ulaska u treću dekadu – vaši partnerski odnosi će funkcionisati skoro pa besprekorno. Ne samo da će kod voljene osobe i vas biti pojačana bliskost, razumijevanje ali i strast, već će i zajedničke aktivnosti i druženja sa prijateljima doprinositi stabilnom stanju vaše veze. Sa punim Mjesecom u partnerskom polju početkom treće dekade jula – moguće su turbulencije koje će stabilni odnosi prevazići bez problema. Što se tiče slobodnih Rakova – prva polovina jula je odlična da se sa nekim „pronađete“ i da taj odnos potraje. Neki od vas u tom periodu mogu biti posebno bolećivi na prošlost i sentimentalni – pa neće biti čudno ukoliko dođe do kontakta sa bivšim partnerima i simpatijema. Drugi dio mjeseca je više rezervisan za zabavu nego za ljubav.

Posao

Ukoliko težite promjeni radnog mjesta ili pokušavate da pronađete posao – prva polovina mjeseca je više nego dobra da se napravi kvalitetan dogovor i otvore vrata za promjenu. U tom periodu vaše poslovno funkcionisanje će biti uglavnom dobro, obaveza je manje nego inače a i vi ste u podsticajnom radnom fazonu. Najvećih dešavanja će tokom jula biti na planu finansija – povećani troškovi u više navrata mogu prilično opustošiti vaš novčanik. No, biće prilika i za poboljšanje zarada, najprije u drugom dijelu mjeseca.

Zdravlje

Više pažnje je potrebno obratiti na ishranu, jer vam je stomak prilično osjetljiva stavka tokom jula.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 09:31