Novčana stabilnost / - SHUTTERSTOCK
04/06/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mjesečni horoskop za jun: Jarac u poslovnim obavezama, Vodolije sklone flertu, Ribama novčana stabilnost

Kako će ljubav, posao i zdravlje poslužiti Jarca, Vodoliju i Ribe otkriva Olga Savić, astrolog

Na ulasku u jun u znaku Blizanaca su Sunce, Venera i Jupiter. U znaku Vodolije je retrogradni Pluton, u znak Riba su se smjestili Saturn, Mjesec i Neptun. U znaku Ovna je Mars, dok su u znaku Bika Uran i Merkur. Sudeći po svemu, ključne riječi za jun su nam aktivnost, promenljivost i nagli preokreti – sve ovo posebno u sferi emotivnog i materijalnog života.

Merkur 3. juna iz znaka Bika ulazi u znak Blizanaca, mjesto svog sjedišta – pa ćemo tokom njegovog boravka u ovom znaku biti više spremni za priču, učenje, a očigledno je ovo period i kada smo više u pokretu, na putovanjima, izletima ili planiramo iste. Ovo je vrijeme kada smo radoznali, imamo mnogo ideja – od kojih se neke mogu pokazati kao izuzetno plodonosne. Period do 17. juna, kada Merkur prelazi u znak Raka će bukvalno prolet.eti u jednoj življoj, podsticajnijoj, veselijoj, ali i radoznalijoj energiji. Nakon toga – Merkur u Raku skrenuće našu pažnju na osjećanja, porodicu, djecu i mlađe članove familije, donijeće talas maštovitosti, ali I udvaranja I ljubavnih ćakulanja.

Mlad Mjesec u znaku Blizanaca 6. juna – ako želite da putujete, ako želite da naučite nova znanja ili vještine, ako želite da budete u kontaktu sa više ljudi, ako želite da probudite optimizam u sebi, ako želite da napravite promjene u bilo kojoj životnoj sferi – sada je vrijeme da se aktivirate.

Mars 9. juna prelazi u znak Bika, u isto vrijeme kada imamo i kvadrat Sunca i Venere iz znaka Blizanaca sa Saturnom iz znaka Riba – prvi dani prelaska Marsa u znak Bika mogu donijeti jednu tešku energiju, posebno vezano za materijalnu sferu života, a generalno gledano u ovim danima možemo se osjećati kao da smo sputani, da nam je sve neuobičajeno teško i da nismo posebno zadovoljni emotivnim životom. Dokle god tranzitira kroz znak Bika – a to je i tokom jula mjeseca, Mars će fokus staviti na materijalnu sferu i finansije.

Venera 17. juna prelazi u znak Raka. Emocije su prenaglašene, a mogu postojati i talasi sentimentalnosti kao i preosjetljivost. Ovaj tranzit takođe ukazuje na bavljenje porodicom, domom, intimom, na stvaranje svog malog svijeta u koji mogu ući samo odabrani.

U noći između 20. i 21. juna Sunce će preći u znak Raka. Rakovima slijede rođendanske čestitke – a svima nama – dolazi ljeto.

Odmah 22. juna imamo i pun Mjesec u znaku Jarca. Pun Mjesec (sem opozicije sa Suncem) ima opozitni aspekt i sa Venerom i Merkurom – pa u danima oko ovog dešavanja možemo imati snažnije emotivne reakcije, ali možemo i reći ono što ne mislimo – a sve zbog emotivne nestabilnosti ili povrijeđenosti.

Na samom kraju mjeseca, 30. juna – Saturn kreće retrogradnim hodom. Ulazimo u višem.esečni period u kojem je potrebno da se vratimo korak unazad – da preispitamo svoje planove, želje, razmišljanja, ideje, ali i da popravimo sve ono što smo pokvarili, kao i da ponovo pokušamo da ostvarimo one želje koje su ostale neispunjene. Ovo će retrogradno kretanje Saturna takođe testirati i našu volju, naše mentalne i duhovne snage.

Neka nam je sa srećom putovanje kroz jun!!!

 

 

 

JARAC

Ljubav

Prva trećina mjeseca neće ići na ruku onima u emotivnim relacijama – i partner, a pogotovo vi ste prezauzeti, poslovno finansijska strana života zahtijeva od oboje fokus i vrijeme – pa će zajedničkih trenutaka biti manje, a nervoze više. Ovo polako dolazi na svoje najprije u drugom dijelu juna – em što imate više prostora jedno za drugo, em će se komunikacija popraviti i osjećaj bliskosti postati jači – pa su na dnevnom redu vjerovatno planovi o zajedničkom odmoru, a svakako će biti više razumijevanja i emocija. Slobodni Jarčevi – vi ćete biti nešto sentimentalniji nego inače i razmišljanja vam se češće mogu okretati ka prošlosti. No, vama se svakako otvaraju nove mogućnosti za ljubavi i to one ozbiljnije i trajnije – ali najprije tokom druge polovine juna. Mogući su počeci vrlo lijepih ljubavnih veza.

Posao

Do polovine juna postoji poprilična poslovna gužva i veliko prisustvo obaveza. Biće potrebno dosta se fokusirati na radne zadatke na dnevnoj bazi, što može dovesti do mentalnog umora, ali i povremenih grešaka u radu. Iako zahtjevan, ovaj period će i popraviti stanje vaših finansija, ali vam otvoriti i vrata ozbiljnijih i odgovornijih projekata i poslova tokom drugog dijela mjeseca. Neki od vas mogu ozbiljno razmišljati o dodatnim poslovnim aktivnostima, pa i pokrenuti posao u privatnoj režiji.

Zdravlje

Može doći do manjeg pada imuniteta tokom prve polovine juna. Moguće su prehlade, viroze, infekcije i alergije. Stariji Jarčevi – problemi sa zglobovima i kičmom.

 

 

 

image

Ljubavni horoskop

- SHUTTERSTOCK

VODOLIJA

Ljubav

Mlad Mjesec, kao i stelijum planeta u vašem polju zabave i ljubavi – i te kako obećava slobodnim Vodolijama pregršt zanimljivosti u ljubavnom životu. Nove osobe i flertovanja, koketiranja biće više nego zastupljeni, najprije tokom prve polovine mjeseca. Veliki dio ovih dešavanja će se pokazati kao prolazno i površno, ali ima šanse da se neko izdvoji i da tokom drugog dijela juna dođe do konkretizacije i ulaska u prilično lijepu i trajnu ljubavnu priču. Nekima od vas može prošlost češće nego inače biti na pameti i u mislima, a neće biti čudno ni ukoliko dođe do kontakta sa bivšim simpatijama. Zauzeti – pred vama je prilično dobar ljubavni period. Svakako ćete više uživati sa dragim vam bićem u zabavnim i opuštenim momentima i radosti – a za neke od vas ovo je period planiranja zajedničke budućnosti, pa i prinova.

Posao

Prva dekada mjeseca doneće veće troškove i izdatke, koji se vezuju ili za ulaganje u posao ili za uređivanje, sređivanje ili neke radove u domu. Pametno ulažite, ali računajte da ćete u ostatku mjeseca biti prilično zadovoljni stanjem finansija. Što se posla tiče - bićete više nego okupirani obavezama i poslom tokom cijelog juna mjeseca. Sada je trenutak da napravite po koju promjenu – imate dobre ideje koje mogu unaprijediti vaš posao, pokrenite ih. Dobri saradnički i kolegijalni odnosi, najprije u drugom dijelu juna.

Zdravlje

Stariji – osjetljivi su vam zglobovi, kao i vratni i rameni dio kičme. Mlađe Vodolije – mogući su povremeni problemi sa stomakom i varenjem.

 

 

 

RIBE

Ljubav

Prva polovina juna, a naglašeno prva dekada mjeseca može donijeti izazove kod Riba koje su u emotivnim relacijama, a posebno kod onih koje žive zajedno ili su u braku. Na dnevni red mogu doći teške teme i pitanja – i od toga koliko ste oboje spremni da se posvetite rješavanju, zavisiće i krajnji ishod. U nekim partnerstvima može doći do udaljavanja i emotivnog distanciranja – ali to su zaista krajnji slučajevi. Uglavnom će parovi uspjeti da prevaziđu ovaj period i uplove u jednu lakšu, bliskiju i emotivniju fazu koja kreće u drugoj polovini mjeseca. Slobodne Ribe – prvi dio juna može donijeti brzinska zaljubljivanja i mnoštvo flerta – mada ćete za neke osobe isto tako brzo shvatiti da su površne i da traže samo avanturu. Ono što zaista vrijedi produbljivaće se tokom drugog dijela mjeseca i može vam donijeti zaista ozbiljnu priču.

Posao

Poslovno, mjesec od samog početka kreće burno. Trebaće vam dosta fokusa i koncentracije da se dobro organizujete i ispunite sve obaveze na vrijeme – i takva će situacija trajati naglašeno do ulaska u drugu dekadu juna. Iako ćete i u ostatku mjeseca imati dinamičan poslovni život i puno aktivnosti, ipak ćete funkcionisati sa više volje i energije, a umjećete pravilno da odgovorite i na najzahtevnije poslovne izazove. Tokom treće dekade juna mogući su ozbiljni poslovni predlozi i projekti. Novac – solidno.

Zdravlje

Do sredine mjeseca starije Ribe mogu imati češće zdravstvene tegobe, najprije one koje se vezuju za koštano-zglobni sistem. Mlađi – dobro ste.

 

Horoskop priredila Olga Savić, astrolog

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 05:45