Mjesečni horoskop / - SHUTTERSTOCK
01/06/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mjesečni horoskop za jun: Ovnu cvjeta ljubav, Biku finansije, dok Blizancima slijedi unapređenje

Kako su zvijezde naklonjene Ovnu, Biku i Blizancima otkriva nam astrolog Olga Savić

Na ulasku u jun u znaku Blizanaca su Sunce, Venera i Jupiter. U znaku Vodolije je retrogradni Pluton, u znak Riba su se smjestili Saturn, Mjesec i Neptun. U znaku Ovna je Mars, dok su u znaku Bika Uran i Merkur. Sudeći po svemu, ključne riječi za jun su nam aktivnost, promenljivost i nagli preokreti – sve ovo posebno u sferi emotivnog i materijalnog života.

Merkur 3. juna iz znaka Bika ulazi u znak Blizanaca, mjesto svog sjedišta – pa ćemo tokom njegovog boravka u ovom znaku biti više spremni za priču, učenje, a očigledno je ovo period i kada smo više u pokretu, na putovanjima, izletima ili planiramo iste. Ovo je vrijeme kada smo radoznali, imamo mnogo ideja – od kojih se neke mogu pokazati kao izuzetno plodonosne. Period do 17. juna, kada Merkur prelazi u znak Raka će bukvalno prolet.eti u jednoj življoj, podsticajnijoj, veselijoj, ali i radoznalijoj energiji. Nakon toga – Merkur u Raku skrenuće našu pažnju na osjećanja, porodicu, djecu i mlađe članove familije, donijeće talas maštovitosti, ali I udvaranja I ljubavnih ćakulanja.

Mlad Mjesec u znaku Blizanaca 6. juna – ako želite da putujete, ako želite da naučite nova znanja ili vještine, ako želite da budete u kontaktu sa više ljudi, ako želite da probudite optimizam u sebi, ako želite da napravite promjene u bilo kojoj životnoj sferi – sada je vrijeme da se aktivirate.

Mars 9. juna prelazi u znak Bika, u isto vrijeme kada imamo i kvadrat Sunca i Venere iz znaka Blizanaca sa Saturnom iz znaka Riba – prvi dani prelaska Marsa u znak Bika mogu donijeti jednu tešku energiju, posebno vezano za materijalnu sferu života, a generalno gledano u ovim danima možemo se osjećati kao da smo sputani, da nam je sve neuobičajeno teško i da nismo posebno zadovoljni emotivnim životom. Dokle god tranzitira kroz znak Bika – a to je i tokom jula mjeseca, Mars će fokus staviti na materijalnu sferu i finansije.

Venera 17. juna prelazi u znak Raka. Emocije su prenaglašene, a mogu postojati i talasi sentimentalnosti kao i preosjetljivost. Ovaj tranzit takođe ukazuje na bavljenje porodicom, domom, intimom, na stvaranje svog malog svijeta u koji mogu ući samo odabrani.

U noći između 20. i 21. juna Sunce će preći u znak Raka. Rakovima slijede rođendanske čestitke – a svima nama – dolazi ljeto.

Odmah 22. juna imamo i pun Mjesec u znaku Jarca. Pun Mjesec (sem opozicije sa Suncem) ima opozitni aspekt i sa Venerom i Merkurom – pa u danima oko ovog dešavanja možemo imati snažnije emotivne reakcije, ali možemo i reći ono što ne mislimo – a sve zbog emotivne nestabilnosti ili povrijeđenosti.

Na samom kraju mjeseca, 30. juna – Saturn kreće retrogradnim hodom. Ulazimo u višem.esečni period u kojem je potrebno da se vratimo korak unazad – da preispitamo svoje planove, želje, razmišljanja, ideje, ali i da popravimo sve ono što smo pokvarili, kao i da ponovo pokušamo da ostvarimo one želje koje su ostale neispunjene. Ovo će retrogradno kretanje Saturna takođe testirati i našu volju, naše mentalne i duhovne snage.

Neka nam je sa srećom putovanje kroz jun!!!

 

 

OVAN

Ljubav

Po svemu sudeći – slobodnim Ovnovima jun neće biti ni malo loš mjesec. Uživaćete u društvu zanimljivih osoba, više skitati (a možda otići i na par kraćih putovanjaca, izleta), a evidentno je da će se pojaviti i osobe koje će vas zaintrigirati (ok, imamo mali problem jer tih osoba može da bude više – pa će biti teško odlučiti se). Pojedini Ovnovi mogu u prvoj polovini mjeseca imati slučajan (ili nameran) kontakt sa bivšim partnerom ili simpatijom – ali nešto nisam sigurna da ćete se pretjerano ovajditi od toga. Koliko god neke od vas prošlost bude vukla unazad i koliko god da vas poklapaju talasi emotivne sentimentalnosti i prisjećanja – za vas je mnogo bolje da idete naprijed. U nove ljubavi, nove avanture. Zauzeti – zajednički ciljevi jesu dostižni. Pružite podršku i pažnju jedno drugom.

Posao

Fokus tokom većeg dijela juna je na dogovorima, idejama i komunikaciji. Imate priliku da realizujete neke od svojih zamisli, ali i da napravite značajne dogovore – kod nekih od vas se oni mogu vezivati i za inostranstvo. Organizacija će vam možda biti nešto kompleksnija nego inače, jer preuzimate previše obaveza na sebe i ni od čega ne želite da odustanete. To funkcionisanje "na više kolosjeka" hoće vam se isplatiti u finansijskom smislu, ali vas može dosta mentalno i fizički umoriti.

Zdravlje

U prvoj polovini mjeseca može postojati povremena osjetljivost respiratornih organa (naročito kada su alergije u pitanju), a bilo bi dobro u ovom periodu i da bute više oprezni u saobraćaju.

 

 

BIK

Ljubav

Prva polovina mjeseca baš i ne ide na ruku slobodnim Bikovima – nove emotivne prilike djeluju prilično površno i prolazno – što može odgovarati onim pripadnicima ovog znaka kojima je cilj da se samo zabave, flertuju ili ostvare avanturu. Potencijalne veze započete u ovom periodu vrlo brzo će doći na preispitivanje. Drugi dio juna je već drugačiji – vi ste otvoreniji za dublje i smislenije interakcije, a takve će vam u ovom periodu i dolaziti. Tokom cijelog juna možete imati povremene talase sentimentalnosti ili potrebu da se osvrnete ka prošlosti. Što se tiče zauzetih – postojaće povremene oscilacije (vi možete odreagovati malo burnije u onim momentima kada ne osjećate dovoljno podrške i pažnje od strane partnera), ali suštinski – ovo je mjesec kada se različitosti prevazilaze i kada bliskost postaje jača.

Posao

Naglašen segment finansija i Mars koji ulazi u vaš znak tokom prve dekade mjeseca – ukazuju na usmjeravanje energije na finansijske ciljeve, ali i na mogućnost pronalaženja novih načina zarade, dodatnog poslovnog angažmana. Ubrzavate se od polovine mjeseca – kada ulazite u period intenzivnije komunikacije, dogovora ali i mogućnosti da pokrenete nove poslovne dilove. Biće vam potrebna dobra organizacija. U danima oko punog Mjeseca moguća je obnova saradničkog odnosa iz prošlosti.

Zdravlje

Više obratite pažnju na ishranu, a mogući su i povremeni problemi sa grlom i alergijama.

 

image

Mjesečni horoskop

- SHUTTERSTOCK

 

BLIZANCI

Ljubav

Slobodni Blizanci – ovo jeste vaše vrijeme, period u kojem je potrebno ostaviti iza sebe sve osobe koje su vas emotivno sputavale, period u kojem treba raskrstiti sa prošlošću i ne okretati se više unazad, period u kojem idete naprijed, više se zabavljate i upoznajete osobe koje vam prijaju i donose vam dobar osjećaj i bude vaš optimizam. Možda ćete svoju pažnju rasuti na više osoba, možda ćete pronaći čak i onu pravu ljubav, a možda ćete se jednostavno – dobro zabaviti i uživati u danima koji su ispred vas. Funksionišite u skladu sa svojim osećajima i potrebama. Što se tiče zauzetih – sada možete otvoriti i neke kompleksnije, teže, ozbiljnije ili zahtjevnije teme sa voljenom osobom – dobar je trenutak da rješavate stvari – bilo da su one vezane za planove za budućnost ili za nesporazume i probleme koje ste ranije imali.

Posao

Kao i u ljubavi – i u poslovnom segmentu se više fokusirajte na novitete – bilo da ćete to sprovesti kroz učenje novih znanja i vještina, kroz trud oko realizacije vaših ideja i planova, kroz promjene koje uvodite u svom načinu funkcionisanja, kroz traženje dodatnih mogućnosti za posao. Generalno gledano – prva polovina juna će vam vjerovatno donijeti promenljive rezultate, možda i povremeno nezadovoljstvo finansijama, mada se nekima od vas baš u tom periodu smješi unapređenje.

Zdravlje

U drugom dijelu mjeseca obratite nešto više pažnje na ishranu, a moguća je i povremena stomačna problematika.

 

Horoskop priredila: astrolog Olga Savić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 17:39