Poslovni napredak / - SHUTTERSTOCK
03/06/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mjesečni horoskop za jun: Vaga raspoložena za skitnju, Škorpijama poslovne promjene, Strijelcu napredak

Astrološki bilten za vagu, škorpiju i Strijelca donosi astrolog Olga Savić

Na ulasku u jun u znaku Blizanaca su Sunce, Venera i Jupiter. U znaku Vodolije je retrogradni Pluton, u znak Riba su se smjestili Saturn, Mjesec i Neptun. U znaku Ovna je Mars, dok su u znaku Bika Uran i Merkur. Sudeći po svemu, ključne riječi za jun su nam aktivnost, promenljivost i nagli preokreti – sve ovo posebno u sferi emotivnog i materijalnog života.

Merkur 3. juna iz znaka Bika ulazi u znak Blizanaca, mjesto svog sjedišta – pa ćemo tokom njegovog boravka u ovom znaku biti više spremni za priču, učenje, a očigledno je ovo period i kada smo više u pokretu, na putovanjima, izletima ili planiramo iste. Ovo je vrijeme kada smo radoznali, imamo mnogo ideja – od kojih se neke mogu pokazati kao izuzetno plodonosne. Period do 17. juna, kada Merkur prelazi u znak Raka će bukvalno prolet.eti u jednoj življoj, podsticajnijoj, veselijoj, ali i radoznalijoj energiji. Nakon toga – Merkur u Raku skrenuće našu pažnju na osjećanja, porodicu, djecu i mlađe članove familije, donijeće talas maštovitosti, ali I udvaranja I ljubavnih ćakulanja.

Mlad Mjesec u znaku Blizanaca 6. juna – ako želite da putujete, ako želite da naučite nova znanja ili vještine, ako želite da budete u kontaktu sa više ljudi, ako želite da probudite optimizam u sebi, ako želite da napravite promjene u bilo kojoj životnoj sferi – sada je vrijeme da se aktivirate.

Mars 9. juna prelazi u znak Bika, u isto vrijeme kada imamo i kvadrat Sunca i Venere iz znaka Blizanaca sa Saturnom iz znaka Riba – prvi dani prelaska Marsa u znak Bika mogu donijeti jednu tešku energiju, posebno vezano za materijalnu sferu života, a generalno gledano u ovim danima možemo se osjećati kao da smo sputani, da nam je sve neuobičajeno teško i da nismo posebno zadovoljni emotivnim životom. Dokle god tranzitira kroz znak Bika – a to je i tokom jula mjeseca, Mars će fokus staviti na materijalnu sferu i finansije.

Venera 17. juna prelazi u znak Raka. Emocije su prenaglašene, a mogu postojati i talasi sentimentalnosti kao i preosjetljivost. Ovaj tranzit takođe ukazuje na bavljenje porodicom, domom, intimom, na stvaranje svog malog svijeta u koji mogu ući samo odabrani.

U noći između 20. i 21. juna Sunce će preći u znak Raka. Rakovima slijede rođendanske čestitke – a svima nama – dolazi ljeto.

Odmah 22. juna imamo i pun Mjesec u znaku Jarca. Pun Mjesec (sem opozicije sa Suncem) ima opozitni aspekt i sa Venerom i Merkurom – pa u danima oko ovog dešavanja možemo imati snažnije emotivne reakcije, ali možemo i reći ono što ne mislimo – a sve zbog emotivne nestabilnosti ili povrijeđenosti.

Na samom kraju mjeseca, 30. juna – Saturn kreće retrogradnim hodom. Ulazimo u višem.esečni period u kojem je potrebno da se vratimo korak unazad – da preispitamo svoje planove, želje, razmišljanja, ideje, ali i da popravimo sve ono što smo pokvarili, kao i da ponovo pokušamo da ostvarimo one želje koje su ostale neispunjene. Ovo će retrogradno kretanje Saturna takođe testirati i našu volju, naše mentalne i duhovne snage.

Neka nam je sa srećom putovanje kroz jun!!!

 

VAGA

Ljubav

Slobodne Vage će biti u svom elementu – raspoložene za druženje i skitnju, ali i za putovanja, koketiranje, upoznavanje osoba koje će se pokazati kao dobar "materijal" za flert (ili nešto više od toga). Prva polovina mjeseca vam je obojena odličnom energijom i ovo jeste vrijeme kada trebate da se opustite i uživate u ljubavnim igrarijama. U drugom dijelu mjeseca, kada vaša vladarka pređe u znak Raka – bićete dosta osjetljiviji, nježniji i sa pojačanom potrebom za trajnijim i ozbiljnijim ljubavnim temama. Zauzete Vage – odnos sa partnerom će imati svoje uspone i padove tokom juna – u dobrim fazama vas dvoje ćete funkcionisati odlično, sa dosta razumeijvanja i uz jaku međusobnu podršku – a u tim ne baš laganim fazama možete imati manje padove raspoloženja, pa čak i poneku raspravu (ovo je više nego rješivo).

Posao

Jedan vrlo dinamičan i aktivan, ali istovremeno i plodonosan poslovni mjesec je pred vama. Vage su u periodu kada mogu razvijati svoje talente, kada mogu steći dodatna znanja i vještine, kada stiču dodatne poslovne kontakte. Susretaćete se sa osobama od kojih em možete naučiti mnogo, em vam one mogu dati dobre ideje vezane za posao (i podstaći vas da ih primijenite). Drugi dio juna može vam donijeti ozbiljnije poslovne projekte ili ponude. Finansijskim dijelom ćete uglavnom biti zadovoljni.

Zdravlje

Uglavnom solidna zdravstvena situacija. Krajem prve dekade mjeseca moguća je prolazna prehlada ili problem sa alergijama.

 

image

Vrijeme je za uživanje

- SHUTTERSTOCK

ŠKORPIJA

Ljubav

Već prva dekada mjeseca može pokrenuti emotivna dešavanja kod slobodnih Škorpija – doduše, ljubavne priče i pričice započete u ovom periodu vjerovatno će vam u budućnosti donositi mnogo glavobolje i izazova, ali šta sad – ljubav ne bira. Suštinski, za neke mirnije, dugotrajnije i stabilnije ljubavi mnogo je bolji period tokom drugog dijela juna – u emotivnim vezama započetim u to vrijeme fokus će biti na dubini i intenzitetu emocija, ali i na mogućnosti da ljubav potraje....Neke Škorpije će tokom juna pratiti povremeno talas sentimentalnosti i podsjećanja – to može ostati samo na nivou sanjarenja i maštanja, ali se u nekim slučajevima može pretvoriti i u slučajan susret. Zauzeti – prva dekada mjeseca je nešto nemirnija i partner i vi ćete umjeti da budete teški i zahtjevni. No, ljubav sklanja sve prepreke (ako je ima).

Posao

Prvi dani mjeseca mogu donijeti komplikacije, nagle promjene i još naglije odluke – ne radite ništa impulsivno i brzopleto, pustite da se informacije i dešavanja slegnu. Do polovine juna imaćete utisak da ništa ne funkcioniše po vašim zamislima i da ulažete previše snage i energije da biste se na dnevnoj bazi izborili sa obavezama. Drugi dio juna je znatno stabilniji – vi ste u dobroj radnoj energiji, vaši poslovi idu ka stabilizaciji i proširenju, a u ovom dijelu mjeseca možete ostvariti i značajne saradnje, najprije sa inostranstvom.

Zdravlje

Više vodite računa o ishrani, a bilo bi dobro da se češće opuštate i relaksirate – najprije u prirodi.

 

 

 

STRIJELAC

Ljubav

Slobodni Strijelci sve do polovine mjeseca mogu računati na dinamičan i aktivan period – i što se njihovog društvenog života tiče, ali i vezano za ljubavne dogodovštine. Nove osobe će vam ulaziti u život i može se sada pronaći neko ko bi vam lako probudio osmjehe i donio dobru energiju. Neće biti čudno ni da neki od vas istovremeno flertuju sa više osoba. Takođe – stara simpatija ili bivši partner mogli bi na kratko zagolicati vašu pažnju u ovom periodu – ali nešto nisam sigurna da ima vajde od toga. Što se zauzetih tiče – vi ste u ozbiljnom emotivnom periodu. To ne znači da neće biti lijepih dešavanja i bliskosti između partnera i vas, ali znači da ste u fazi kada je potrebno uozbiljiti odnos, praviti planove za budućnost ili rješavati porodična ili bilo koja druga pitanja i teme koji su od uticaja na vaš odnos.

Posao

Prva dekada mjeseca donosi povišenu dozu napetosti u poslovnom sektoru. Moguće su informacije o promjenama, reorganizaciji ili nekim velikim preokretima u saradničkim odnosima. Ovo može proizvesti osjećaj žurbe, pa donijeti i radnu atmosferu ispunjenu tenzijom. Trebaće vam puno strpljenja, dobra organizovanost, ali i hladna glava da biste ovaj period uspješno prevazišli. Ostatak mjeseca donosi jednostavnije poslovno funkcionisanje, korektne saradničke odnose, ali i nove prilike za napredovanje.

Zdravlje

Malo ste osjetljiviji tokom prve polovine mjeseca. Razmislite o fizičkoj aktivnosti, ali i o promjenama navika za koje znate da škode stanju vašeg organizma.

 

Horoskop priredila astrolog Olga Savić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 07:50