Mjesečni horoskop / - SHUTTERSTOCK
02/06/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mjesečni horskop za jun: Raku ljubav na "čekanju", Lavu stomačne tegobe, Devicama poslovni uspjeh

Kako će se Rak, Lav i Devica provesti u narednih 30 dana otkriva astrolog Olge Savić

Na ulasku u jun u znaku Blizanaca su Sunce, Venera i Jupiter. U znaku Vodolije je retrogradni Pluton, u znak Riba su se smjestili Saturn, Mjesec i Neptun. U znaku Ovna je Mars, dok su u znaku Bika Uran i Merkur. Sudeći po svemu, ključne riječi za jun su nam aktivnost, promenljivost i nagli preokreti – sve ovo posebno u sferi emotivnog i materijalnog života.

Merkur 3. juna iz znaka Bika ulazi u znak Blizanaca, mjesto svog sjedišta – pa ćemo tokom njegovog boravka u ovom znaku biti više spremni za priču, učenje, a očigledno je ovo period i kada smo više u pokretu, na putovanjima, izletima ili planiramo iste. Ovo je vrijeme kada smo radoznali, imamo mnogo ideja – od kojih se neke mogu pokazati kao izuzetno plodonosne. Period do 17. juna, kada Merkur prelazi u znak Raka će bukvalno prolet.eti u jednoj življoj, podsticajnijoj, veselijoj, ali i radoznalijoj energiji. Nakon toga – Merkur u Raku skrenuće našu pažnju na osjećanja, porodicu, djecu i mlađe članove familije, donijeće talas maštovitosti, ali I udvaranja I ljubavnih ćakulanja.

Mlad Mjesec u znaku Blizanaca 6. juna – ako želite da putujete, ako želite da naučite nova znanja ili vještine, ako želite da budete u kontaktu sa više ljudi, ako želite da probudite optimizam u sebi, ako želite da napravite promjene u bilo kojoj životnoj sferi – sada je vrijeme da se aktivirate.

Mars 9. juna prelazi u znak Bika, u isto vrijeme kada imamo i kvadrat Sunca i Venere iz znaka Blizanaca sa Saturnom iz znaka Riba – prvi dani prelaska Marsa u znak Bika mogu donijeti jednu tešku energiju, posebno vezano za materijalnu sferu života, a generalno gledano u ovim danima možemo se osjećati kao da smo sputani, da nam je sve neuobičajeno teško i da nismo posebno zadovoljni emotivnim životom. Dokle god tranzitira kroz znak Bika – a to je i tokom jula mjeseca, Mars će fokus staviti na materijalnu sferu i finansije.

Venera 17. juna prelazi u znak Raka. Emocije su prenaglašene, a mogu postojati i talasi sentimentalnosti kao i preosjetljivost. Ovaj tranzit takođe ukazuje na bavljenje porodicom, domom, intimom, na stvaranje svog malog svijeta u koji mogu ući samo odabrani.

U noći između 20. i 21. juna Sunce će preći u znak Raka. Rakovima slijede rođendanske čestitke – a svima nama – dolazi ljeto.

Odmah 22. juna imamo i pun Mjesec u znaku Jarca. Pun Mjesec (sem opozicije sa Suncem) ima opozitni aspekt i sa Venerom i Merkurom – pa u danima oko ovog dešavanja možemo imati snažnije emotivne reakcije, ali možemo i reći ono što ne mislimo – a sve zbog emotivne nestabilnosti ili povrijeđenosti.

Na samom kraju mjeseca, 30. juna – Saturn kreće retrogradnim hodom. Ulazimo u višem.esečni period u kojem je potrebno da se vratimo korak unazad – da preispitamo svoje planove, želje, razmišljanja, ideje, ali i da popravimo sve ono što smo pokvarili, kao i da ponovo pokušamo da ostvarimo one želje koje su ostale neispunjene. Ovo će retrogradno kretanje Saturna takođe testirati i našu volju, naše mentalne i duhovne snage.

Neka nam je sa srećom putovanje kroz jun!!!

 

 

 

RAK

Ljubav

Prva polovina mjeseca slobodne Rakove kao da stavlja "na čekanje" po pitanjima ljubavi, eventualno im nudeći osobe i odnose koji su za njihov ukus suviše površni, ili ih pak vodi hodnicima prošlosti. Ne ulazite u odnose za koje znate da ne prijaju vašoj duši, niti se vraćajte unazad – već sačekajte drugu polovinu mjeseca, kada se pred vama otvara daleko povoljniji period za ljubav. Ovo je vrijeme kada možete upoznati osobu koja bi, uz malo sreće i povoljnih okolnosti – već tokom juna ili eventualno do polovine jula mjeseca – mogla postati vaš partner u jednom ozbiljnijem i stabilnijem odnosu. Zauzeti – ukoliko vam nešto smeta u ponašanjima voljene osobe ili vas opterećuju određene teme i pitanja – nemojte se povlačiti u tišinu niti se ponašati pasivno-agresivno. Razgovarajte sa dragim vam bićem, riješićete sve.

Posao

Iako ćete vi biti pravilno usmjereni i sa jasnim ciljevima i dobrom energijom – ipak će prva polovina mjeseca biti dosta spora u realizaciji ciljeva i moguće je da ćete se suočiti i sa nekim odbijanjima ili prolongiranjima kada su u pitanju vaše ideje, ali i bitni dogovori. U ovom periodu i odnos sa nekim saradnicima, pa čak i nadređenima – može biti dosta suvoparan i zategnut. Drugi dio meseca donosi pokretanje pitanja koja su vama od važnosti, kao i jake dogovore sa bitnim osobama ili firmama.

Zdravlje

U prvoj polovini meseca meteoropate mogu imati učestalije tegobe, a prisutna je i podložnost alergijama, kao i mogući problemi sa spavanjem.

 

image

Mjesečni horoskop

- SHUTTERSTOCK

LAV

Ljubav

Polje društvenosti, druženja i izlazaka izuzetno je aktivno tokom prve polovine mjeseca – pa ne sumnjamo da će Lavovi dati sve od sebe da uživaju u svakom novom danu. Ljubavnih prilika svakako ćete imati – neke od njih će ostati samo na slatkom flertu, neke će donijeti kratkotrajnu ali vrlo zabavnu i dinamičnu avanturu, neke će ljubavne prilike izgledati kao san snova ali će se ti snovi vrlo brzo raspršiti... a neke će doći da ostanu. Pa – kako se kome zalomi. Čak i ako izađete u solo fazonu iz juna - ne brinite, već jul će biti vaš mjesec. Zauzeti Lavovi – u prvoj polovini mjeseca imaćete i plus i minus faze sa voljenom osobom – u jednom danu ćete uživati, u drugom donositi izazove jedno drugom. Druga polovina juna donosi mirnu i opuštenu energiju i lijepe trenutke koje ćete dijeliti sa voljenom osobom.

Posao

Maj je donio veliku angažovanost na poslovnom planu – da, vi ste umjeli da iskoristite prilike koje su vam se pružale, ali vas je cio proces prilično umorio. Jun je po tim pitanjima jednostavniji – ili ćete imati više slobodnog vremena, ili će poslovne aktivnosti ići nekim sporijim, stabilnijim tempom. Ili će faktor sreće biti na vašoj strani, pa ćete sve završavati jednostavnije i opuštenije. U drugom dijelu mjeseca neki od vas mogu dobiti novu, ozbiljnu poslovnu ponudu, unapređenje, ili – nagradu za dosadašnje aktivnosti.

Zdravlje

Možete u prvoj dekadi juna biti nešto nježniji, osjetljiviji – a posebno respiratorni sistem može biti na udaru. Drugi dio mjeseca – povremene stomačne tegobe.

 

 

DJEVICA

Ljubav

Odnosi koji stagniraju ili u kojima postoji neki vid nezadovoljstva, ček emotivne distanciranosti – ulaze u ozbiljnu fazu – onu koja može doprinijeti da se situacija riješi (samo uz veliki trud i razumijevanje od strane oba učesnika), ali takođe i onu koja može tu udaljenost samo povećavati. U odnosima koji su stabilni – prva polovina mjeseca je dosta šarenolika – nećete uspijevati da imate baš uvijek vremena jedno za drugo, najprije zbog obostranih velikih obaveza – ali zato drugi dio juna donosi više prilika za uživanje, opuštanje, putovanja, druženje i jačanje emotivne bliskosti. Slobodne Djevice – drugi dio jula je vaše vreme – vaš društveni život će se obogatiti novim dešavanjima, ali i novim osobama – onima sa kojima ćete imati odličnu komunikaciju i razumijevanje i sa kojima možete ostvariti lijepe ljubavne priče.

Posao

Djevice su dosta dugo u ozbiljnim poslovnim aktivnostima – da, dinamika jeste pojačana – ali je zato i količina energije koju ulažete u posao ogromna. I naravno – sve što se radi na takav način, mora i da donese pozitivne promjene, benefite i poboljšanja. Tako da – očekujte da se u junu ili popnete više na ljestvici uspjeha, ili da vaše finansije budu u znatno boljem stanju. Djevice su u takvom periodu da mogu ozbiljno razmišljati i o dodatnim poslovnim angažmanima–pazite samo da ne preuzmete previše na sebe.

Zdravlje

Druga polovina juna donijeće više opuštanja, mentalni i fizički oporavak.

 

 

Horoskop priredila: astrolog Olga Savić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 10:09