/ -SHUTTERSTOCK
14/06/2024 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Boje koje podmlađuju i popravljaju raspoloženje

Dopamin nam je poznat kao "hormon sreće". To je neurotransmiter čije funkcije uključuju motivaciju, kontrolu motorike i regulaciju raspoloženja.

Ako tu ideju prenesemo na modno polje, tražimo dopaminske boje. To bi bile one koje nas čine srećnim, koji nam daju dodatnu vitalnost i motivaciju za svakodnevne zadatke. I koje nas vidno podmlađuju.

Stoga bi se među dopaminske boje mogle uvrstiti i one koje poznajemo kao vitaminski tonovi – žuta, narandžasta, crvena, roze, ali i neke nijanse zelene, plave ili ljubičaste u ovom hromatskom polju. Pronašli smo za vas savršene ideje za kombinovanje dopamisnkih boja koje ne samo da popravljaju raspoloženje već i podmlađuju. I što je još važno, automatski ćete popraviti raspoloženje svakom koga sretnete.

Total look sa bermudama

Portugalska influenserka Caetana Botelho inspiriše nas ovim dvodjelnim kompletom (blejzer i široki šorts) u veoma posebnom narandžasto-koralnom tonu i da, veoma dopaminskom. Smanjite intenzitet tonom dodataka, torbe, patika i čarapa.

Žuta + crna

Carmen Gimeno jedna od najpraćenijih modnih influenserki starijih od 50 godina. Prosto sija u ovom žutom dopaminskom autfitu. Savršena kombinacija podmlađujuće žute i crne (torba i kaiš) + mokasine sa životinjskim printom.

Dopamin kontrasti

Blair Eadie jedan od međunarodnih modnih influenserki čiji feed generiše najviše dopamina. Njen stil uglavnom karakterišu šareni i veseli autfiti, igra sa modom koju nikog ne ostavlja ravnodušnim. U ovom svjetlucavom, prugastom kompletu savršeno se dopunjuju boje koje podmlađuju, fuksija i narandžasta.

Dopaminsko odijelo

Influenserka Laura Eguizabal zna da je preveliki sako uvijek sinonim za super izgled. U pistaći zelenom kompletu izgledaćete znatno mlađe. Kombinujte ga sa crnim topom i crnim štiklama i odgovarajućom svjetlucavom torbom.

 Multikolor print

Jedan od najlakših načina za dopaminski izgled je da pronađete print koji kombinuje te tonove jedne sa drugima, a ova kaftan haljina ima ih praktično sve. I popravlja raspoloženje i vizuelno podmlađuje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 19:36