/ -SHUTTERSTOCK
06/10/2024 u 01:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Fox pramenovi novi hit hair trend sa TikToka

Fox pramenovi najnoviji su hit na TikToku i Instagramu, a mi istražujemo koliko je i da li je izvodljivo pridružiti se ovom beauty trendu…

Dok nas dolazak ljeta podstiče da pređemo na toplije boje koje donose svjetlost našoj kosi – nije uzalud što su plave nijanse najtraženije tokom ljetnjih mjeseci – jesen sa sobom nosi tamnije tonove, usklađene sa nižim temperaturama i sve hladnijim vremenom. Obično se u ovom periodu traže čokoladno-smeđa, mahagoni braon, bakarno crvene ili crne nijanse. Ali to ne znači da i plavuše potpuno nestaju sa scene.

Među trendom težnje ka bakarnim i karamel tonovima tipičnim za jesen-zimu, ove sezone kao da se na društvenim mrežama rodio novi trend: tzv. fox pramenovi ili "lisica" pramenovi. U nastavku istražujemo ovaj trend i otkrivamo koliko je izvodljivo pridružiti mu se.

Šta su fox pramenovi i kome najbolje pristaju?

Zapravo, ovaj način izvlačenja pramenova odgovara svom imenu. U pitanju je tehnika farbanja inspirisana bojom lisičijeg repa. Farba se vrh kose s prugama bež, narandžaste i crne boje.

Kao što znamo, ne odgovaraju sve boje kose svima, pa se postavlja pitanje kome ovi pramenovi najbolje pristaju, a ko treba da ih izbjegava u širokom luku. Za početak, budući da su u trend farbanja uključene tople boje, moramo imati na umu da ljudima s hladnim tonom kože možda neće pristajati ova tehnika farbanja. Naime, kada farbate krajeve, boja može biti veoma blizu licu u prednjem dijelu što može da stvori neželjeni kontrast.

Veoma je važno da, ako se odlučite da isprobate ovaj trend, to ipak uradite u dogovoru s vašim frizerom. Oslanjajte se na tonove, debljinu i stoil pruga, a šta vam pristaje najbolje će procijeniti hair stilista, u skladu s svojim stručnim kriterijumima. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. oktobar 2024 01:02