/ -INSTAGRAM
09/06/2024 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Hidratantna krema za lice od samo tri sastojka

Ova domaća hidratantna krema za lice se sastoji od samo tri sastojka! Priprema traje nekoliko sekundi. I dok je pripremate – sve miriše…

Ovaj recept za domaću hidratantnu kremu za lice će vas svakodnevno oduševljavati prekrasnim prirodnim mirisom, dok će vam u isto vrijeme vlažiti i liječiti kožu. Jednostavnost nikada nije bila jednostavnija.

Prošli su dani kada smo vjerovali da kozmetički proizvodi trebaju biti kupljeni i skupi, te jako kompliciranog sastava koji vam u stvari može učiniti više zla nego dobra. Najbolje stvari su uvijek jednostavne, zar ne?

Sastojci: pola šoljice djevičanskog kokosovog ulja, 1 kašičica tečnog vitamina E (čuva od starenja i prirodni je konzervans), 5 do 7 kapi eteričnog ulja lavande (ili po izboru).

Priprema:

 Stavite tečno kokosovo ulje, vitamin E i ulje lavande u zdjelu. Zatim izmiješajte.

Prebacite ovu jednostavnost u teglu. Čuvajte dalje od izvora topline i svjetla.

 Najbolje držati u frižideru kako bi bilo kremasto.

Koristite ovu hidratantnu kremu ujutro i naveče za lice. Dovoljna je mala količina, a krema traje i traje… Ako imate masnu kožu, vidjećete kako kokosovo ulje osigurava koži savršenu hidrataciju bez masnog osjećaja koji se često zna osjetiti kod kupovnih krema.

Vitamin E pomaže u oporavku od oštećenja i starenja kože, konzervira i pomaže kod opekotina, posjekotina, ožiljaka, itd., a o dobrobitima lavande bi mogli napisati knjigu…

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 00:35