Sa pres konferencije u Podgorici / -BORIS ŠEKULARAC
19/06/2024 u 13:11 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

IFF Porto Montenegro: Kolekcije za Tivat spremili Boris Čalić, Ticijan Đardini, Faith Connxion, Ezra i Genny kotur

Šesti Internacionalni modni festival IFF Porto Montenegro biće održan 19. i 20. jula u Tivtu, saopšteno je na današnjoj pres konferenciji u Podgorici.

U organizaciji agencije Fabrika i Porto Montenegra, 19. jula, na Synhro bini u Tivtu, održaće se revija italijanske modne kuće Genny, kao i modne kuće Faith Connxion iz Amerike, obje prepoznate kod svjetskog selebritija kao brendovi "must have".

Vesna Mandić, direktorica modne agencije Fabrika, predstavila je koncept festivala na kojem radi svih prethodnih 365 dana, a koji podrazumijeva klasičnu, visoku i trend modu uz naravno akcenat na održivu modu, koja se ne odnosi samo na reciklirane materijela, već i na one prirodne, jer se oni i te kako reflektuju kroz garderobu na naše tijelo, kožu pa i na zdravlje.

- U tom smislu smo za drugo veče spojili jednu svjetsku i jednu domaću, a svjetsku modnu dizajnersku veličinu - Ticijana Đardinija i našeg Borisa Čalića, koji će tek postati svjetski mag - kazala je Mandić.

Te večeri, kako je otkrila direktorica Fabrika, biće upriličeno izlaganje italijanskog modnog dizajnera o značaju održive mode, uz perfromans sa njegovim kreacijama. Kroz baletsk tačku u modelima ovog dizajnera biće istaknut spoj mode, prirode i umjetnosti, a sam dizajer će na bini objasniti zašto je važno da se stvara i kupuje održiva moda. Iste večeri crnogorski dizajner Boris Čalić prikazaće svoju prvu kolekciju održive mode, nakon čega će uslijediti revija modne kuće Ezra Couture. 

- Od ove godine smo uveli novinu, a to je da će u multibrand prodavnici FASHION GALLERY, u toku IFF-a, biti izloženi modeli modnih kuća Genny, Fashion Connexion i Ezra couture. IFF Porto Montenegro okuplja poznate modne kreatore, uticajne ličnosti iz svijeta mode, iz cijelog sveta, lokalne, regionalne i internacionalne medije, predstavnike svijetskog džet seta….sa ciljem koji je već ostvaren, a to je da Porto Montenegro svake godine u drugoj polovini jula bude svijetska modna destinacija i kao takva, promoviše ne samo Porto Montenegro, već i grad Tivat i crnogorsku obalu - kazala je Vesna Mandić.

Naglasila je da su modni gosti pažljivo birani a da im je negdje zajednička nota ŠIK

PR Porto Montenegra Danilo Kalezić je zadovoljan što Porto Montenegro i ove godine predstavlja centar modnih zbivanja a sam line-up festivala dovoljno govori o tome da Porto Montenegro želi da napravi 72-časovni event koje će obilježiti modu Crne Gore. Na tačno mjesec dana do početka festivala, kako je kazao, ostalo je da se ugoste svjetska modna imena na Synhro stejdžu, a da se Tivat učini prepoznatljivom modnom destinacijom u julu. 

Press konferenciji su prisustvovali još i dizajner Boris Čalić, koji će se prvi put oprobati na polju održive mode uz, kako je napomenuo, dominaciju boja na svili.

Jovana Živković, PR manager hotela Regent Porto Montenegro, istakla je da su od prvog dana "prijatelji i podržavaoci ovog fantastičnog projekta” i da očekuju još jedno fantastično izdanje festivala.

CEO kompanije Fashion Porto, predstavnik multibrand prodavnice Fashion Gallery, Ivan Kulik ponosan je što je njegova kompanija dio "ovog izuzetnog događaja".

Direktan prenos obje večeri sa IFF Porto Montenegro biće na RTCG od 21sat.

Podršku festivalu i ove godine pružaju brojni crnogorski mediji: Dnevne novine i portal DAN,  TV Adria, TV Pink M, TV E, TV Budva, Luxury, Caffe Montenegro, Collection, Gracia, Ljepota i zdravlje, Dan, MNE magazin, Exclusive. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 13:27