Vozačima nije lako tokom zime / - FOTO: PIXABAY
08/01/2024 u 22:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jednostavni trikovi za održavanje automobila tokom zime

Otkrivamo sedam jednostavnih trikova koji će vam pomoći da održavate svoj automobil tokom najhladnijih dana i uštedite mnogo vremena

Standardni problemi sa kojima se vozači suočavaju tokom zime mogu postati stvar prošlosti. Vozačima nije lako tokom zime, pogotovo ako nemaju garažu u kojoj bi parkirali automobil, pa mora da bude izložen snijegu i lošem vremenu.

Zamjena guma, čišćenje snijega i leda koji se svakog jutra nakupio na automobilu, brisanje zamagljenih stakala samo su neke od stvari koje se svima dešavaju tokom zime i koje svakodnevno oduzimaju dosta vremena, piše Bright Side, prenosi N1.

Otkrivamo sedam jednostavnih trikova koji će vam pomoći da održavate svoj automobil tokom najhladnijih dana i uštedite mnogo vremena.

Zamrznuti prozori

Pomiješajte sirće i vodu u razmjeri 3:1 i poprskajte ovom tečnošću zaleđene prozore kako biste im pomogli da se brže tope.

Pored toga, možete pokušati da napravite sljedeću mješavinu: pomiješajte 600 mililitara medicinskog alkohola sa 200 mililitara vode i malo deterdženta za pranje sudova. Kada prskate prozore, led će se vrlo brzo otopiti.

Zaleđena brava

Jedan od najlakših načina za odmrzavanje zamrznute brave je upotreba sredstva za dezinfekciju ruku.

Alkohol u njemu će ukloniti led i moći ćete da otključate automobil. Samo stavite nekoliko kapi na ključ ili bravu i videćete koliko

Zamrznuta vrata

Dešava se da se vrata zalijepe za automobil zbog leda koji se stvorio. Sve što vam je potrebno je glicerinsko ulje koje možete poprskati po gumi na vratima ili ga istrljati krpom da spriječite stvaranje leda, prenosi Index.hr.

Zamagljeni prozori

Kada vam se prozori zamagle, najlakše ih je prebrisati sunđerom i krpom za stakla. Da biste spriječili zamagljivanje, napunite staru čarapu ili krpu posipom (pijeskom) za mačke i stavite je ispod sjedišta. To će apsorbovati vlagu i spriječiti zamagljivanje.

Zaleđena ogledala

Da biste spriječili stvaranje leda na ogledalima, možete ih preko noći prekriti plastičnim kesama koje ćete pričvrstiti gumicama. Ujutru neće biti leda i odmah ste spremni za polazak.

Zamrznuta ili zamagljena svjetla

Da biste to spriječili, prvo dobro obrišite svjetla i ostavite ih da se osuše. Zatim nanesite tanak sloj voska na njih. Ovo će spriječiti da se snijeg i vlaga nagomilaju na njima u narednih nekoliko nedjelja.

Zaglavljeni ste u snijegu

Osim ako nijeste u snijegu do prozora, lako je izaći iz njega bez ičije pomoći. Uvijek nosite so za posipanje koja se koristi zimi za puteve sa sobom, ili posip za mačke. Ako vam se automobil zaglavi u snijegu ili ledu, stavite pijesak ili so oko guma i moći ćete da krenete dalje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:14