/ -SHUTTERSTOCK
17/07/2024 u 17:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kako da odaberete boju kose ako želite da izgledate mlađe

Poznavanje tona kože može učiniti život nevjerovatno lakšim kada je u pitanju farbanje kose ili šminkanje. Nijansa kože (klasična podjela na hladnu, toplu i neutralnu) je nešto što se ne mijenja, osim ljeti kada pocrnite ili u hladnim zimskim danima kada lice malo poblijedi.

A kada birate farbu za kosu, osim tona kože, morate uzeti u obzir i boju očiju i vašu prirodnu boju kose. To je ključno kako biste napravili pravi izbor koji će vas u trenu podmladiti.

Kako da odaberete boju kose u zavisnosti od tona kože

Da biste to uradili, prvo treba da očistite kožu i izaberete pravo osvjetljenje: sjedite nasuprot prozora ili napolju, najbolje pod suncem, tako da vam nijedan zrak vještačke svjetlosti ne pokvari istraživanje.

Prvi metod je veoma jednostavan: pažljivo pogledajte boju vena koje se pojavljuju na unutrašnjoj strani vašeg zgloba. Ako je teško odlučiti se za boju, onda najvjerovatnije imate neutralan ton (naročito ako imate maslinastu kožu). Neutralnost vam omogućava da neustrašivo isprobate bilo koju paletu boja koja vam se sviđa. Zelena označava topli ton kože, dok plava ili ljubičasta označava hladan ton kože.

1. Plave nijanse

Svijetloplava plavuša savršeno će upotpuniti hladnu kožu crvenkastom nijansom. Rose blonde je izuzetno popularna farba za kosu, a poslednja riječ u ovom trendu je metalik nijansa. Tople varijacije plave su pravi izbor za hladne tonove kože. Ako i vi spadate u tu grupu, birajte zlato, karamelu, ćilibar i med nijanse plave. Nijanse meda i karamele su takođe dobre za maslinastu kožu i neutralne tonove kože. Ove farbe će učiniti da izgledate mnogo mlađe.

U slučaju naglašenog toplog tona, ne preporučuje se odabir toplih nijansi plave: to može dovesti do neželjenog žutog odsjaja. Originalan izbor za neutralni ton je breskva plava (peach blonde), koja je posebno popularna među poznatim ličnostima.

Braon nijanse

Kesten, moka, tamna čokolada, tamni kesten – priroda je ove bogate nijanse rezervisala za žene sa toplim tonovima kože. Ako ima nagovještaj žute, hladne smeđe nijanse će koži dodati svjetlost. Zlatno braon, med, ćilibar savršeni su za one sa srednje toplim tonovima kože,piše lepotaizdravlje.rs

Crvene nijanse

Hladne crvene nijanse – bordo i čisto crvena – idealne su za uparivanje sa hladnom kožom sa crvenim nijansama. Plavkasto-crvena paleta lijepo će istaći vaše lice i spriječiti neželjeni efekat rumenila i crvenila. Tople crvene nijanse harmonično rade sa neutralnim i svijetlim tonovima kože, od plave jagode do bakra. Kada se farbate u crveno, ne zaboravite da odmah nabavite poseban šampon kako biste što duže održali lijepu boju.

4. Crne nijanse

Nijanse tamne moke, kakao, smeđe-crne su pogodne za hladne tonove kože. Nijanse crne kao što su espresso, plavo-crna ili čista crna su idealne za poboljšanje ljepote tople kože.

5. Alternativne boje

Ako želite da izgledate mlađe, osim navedenih farbi za kosu, na raspolaganju vam je cijela dugina paleta, izuzetno bogata nijansama – nećete moći da je isprobate za cio život. Nekoliko napomena: tople nijanse (ružičasta, narandžasta, žuta) najbolje izgledaju sa hladnim tonovima kože. Ako imate žućkast ten, izbjegavajte ljubičastu u teget plavu boju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. septembar 2024 11:42