/ -SHUTTERSTOCK
18/10/2024 u 16:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kako konturisanjem sakriti godine sa lica?

Šminka ponekad može da postane saveznik, ali može i da nam uzme danak ako ne znamo kako da je nanesemo. Svrha upotrebe šminke je da ispravi neke karakteristike ili ih učini vidljivijim.

Da bismo to uradili, moramo da kreiramo svjetla i sjenke na sopstvenom licu i ne znamo uvijek kako to da uradimo. Zato smo i tražili savjete profesionalaca kako konturisanjem sakriti godine s lica. Kako konturisanjem sakriti godine

Makeup stručnjaci se slažu: ako želite efekat liftinga, konturu treba nanijeti tačno na jagodicu, praveći dijagonalnu liniju najtamnijeg tona odozdo prema gore, prateći prirodnu liniju kosti. Da biste nanijeli korektor, manjom četkom nanesite proizvod na unutrašnju oblast oka i spolja, prateći prirodnu putanju oka i idući nagore. Ostavite centralno područje bez korektora da biste povećali efekat podizanja. Takođe nanesite malo korektora na donji dio obraza. Da biste dodatno stilizovali crte, nanesite rumenilo na istu oblast konture, stvarajući izduženiji efekat na licu,piše lepotaizdravlje.rs

Konturisanje za filler efekat

Za potpuno suprotan rezultat, sa efektom "punjenja", proizvodi će se primjenjivati na drugačiji način. Pimjenom konture u donjem dijelu jagodične kosti od vrha do dna, jagodice imaju vizuelno ispunjenu i obimniju završnu obradu. Korektor nanesite na područje podočnjaka, posebno na centralni dio kako biste više istakli jagodice. Rumenilo se nanosi na obraze.

Još jedan trik na koji stručnjak za šminkanje upozorava je da ako nanesemo rumenilo iznad nosa, ono što čini jeste da nam oči izgledaju bliže, pa ako ne želite taj efekat, izbjegavajte ga u rutini šminkanja. S druge strane, kada nanosite kompaktni puder, morate imati na umu da ako ga nanesete tačno na područje podočnjaka, izgledaćete mnogo starije, ali ako ga nanesete u ugalove oka oblast, stilizovaće vaš makeup. Obrve su takođe važan dio našeg lica kada je u pitanju efekat liftinga ili ispunjen finiš. Ako obrve začešljamo nadolje, efekat će učiniti da naše oči izgledaju više spuštene i povući ih nadolje. Međutim, ako želimo taj glatkiji efekat, počešljaćemo obrve prema gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 16:02