/ -SHUTTERSTOCK
04/10/2024 u 17:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kako postići efekat "prirodne ljepote" uz pomoć rumenila?

Ako ćemo biti iskrene priznaćemo: često podcjenjujemo rumenilo. Sjenkama za oči, ajlajnerima, a posebno karminima poklanjamo pažnju, dok je rumenilo za većinu nas – tek detalj.

Ovo je tvrde, šminkeri, potpuno pogrešan pristup jer je rumenilo jedini proizvod koji vam zaista treba da postignete prirodan izgled.

Upravo stoga, rumenilo je ove godine postalo osnova svake šminke. Maksimalna prirodnost i sjaj kože su ono što se postavlja kao prioritet u beauty svijetu, a rumenilo je proizvod koji pomaže da se to sve postigne.

Kako odabrati rumenilo koje će izgledati prirodno?

Najvažniji kriterijum je vaš tip kože i od toga ne zavisi samo boja, već i tekstura rumenila. Za suvu kožu bolje je izabrati kremasto rumenilo. Za masnu kožu – puderasto sa efektom matiranja. Za normalnu ili kombinovanu kožu, obje teksture su pogodne, ili se mogu kombinovati. Univerzalni dekorativni proizvodi su se odlično dokazali – rumenilo u štapićima (zgodno ih je nositi sa sobom u torbici) ili proizvodi dva u jednom (za usne i kožu lica) – omogućavaju vam da uštedite vrijeme na šminkanju.

Boja rumenila mora da odgovara prirodnoj nijansi kože, boji izgleda, boji očiju, kose, usana i drugim nijansama dekorativne kozmetike. Za topli ton kože pogodna su rumenila boje breskve, bež, čokolade, terakote. Ako imate hladan ten, sa ružičastim podtonom, izbjegavajte crveno rumenilo. Uzmite toplije boje breskve – pogodne su i za tople i za hladne tonove kože.

Pored samog rumenila, važno je odabrati i pravu četkicu. Kremasto rumenilo se može nanositi sunđerom. Ali puderasta i kompaktna rumenila treba nanositi isključivo četkom. Bolje je izabrati prirodne ili vrlo meke sintetičke četke.

Kako stvoriti efekat "prirodne ljepote" uz pomoć rumenila?

Dodajte rumenilo u svoju svakodnevnu šminku i to će vam omogućiti da uklonite znakove umora i da izgledate svježije svakog dana. Pravilnom tehnikom nanošenja stvorićete laganu boju na obrazima, kao da ste se upravo vratili sa trčanja, ili vam je obraze dodirnuo ledeni vazduh.

Uputstvo za prirodnu šminku, korak po korak:

Nanesite podlogu. Nije bitno šta koristite – toniranu podlogu ili BB kremu, ili koristite samo korektor, prvo treba da pripremite ton kože. Ako je koža masna i sjajna, koristite puder u pragu, a ako ste dovoljno mat, možete i bez njega.

Da biste stvorili prirodno rumenilo, izaberite odgovarajuću boju rumenila, možete probati sa svetlo roze. Stručnjaci preporučuju korišćenje kremastih rumenila sa delikatnom mekom teksturom.

Nemojte koristiti rumenilo sa jakim sjajem i šimerom. Bolje je uzeti rumenilo svijetlim sedefom za maksimalnu prirodnost i prirodni sjaj.

Važno je odabrati pravu oblast nanošenja: pažljivo se pogledajte u ogledalu i pronađite udubljenja na obrazima ispod jagodica. Ne bi trebalo da nanosite rumenilo na jabučice obraza, niti u centru lica. Takvo rumenilo će izgledati neprirodno.

Prstima nanesite kremasto rumenilo u udubljenja ispod jagodica. Pažljivo ih rasporedite i blendajte u pravcu linije kose. Ne trljajte kožu jako.

Ako želite da rumenilo traje duže (na primjer, za večernju šminku), na krem proizvod nanesite suvo rumenilo istog tona. U tu svrhu možete koristiti i rastresiti prozirni mat puder bez nijanse.

To je to! Uputstva mogu djelovati složeno, ali samo ih isprobajte – bićete oduševljeni efektom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 17:02