/ GETTY IMAGES-WHITE BEAR STUDIO
02/06/2024 u 05:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ljetnji parfemi koji će trajati cio dan

Čak i kada ste svom omiljenom parfemu jako vjerni i nosite ga u skoro svakoj prilici, ljeto vas natjera da posegnete za nečim novim. Lagani, osvježavajući i nježni parfemi su ono što tražimo kada počne toplo vrijeme.

Naravno, iako ljetnji mirisi imaju tendenciju da favorizuju svježe, slatke, zelene ili plažne note, ne postoje stroga pravila kada je u pitanju miris. Najbolji parfem za ljeto biće za onaj koji vi odlučite. Ali ako tražite inspiraciju, ovo su neki od naših omiljenih mirisa. I samo da znate – traju cio dan.

PHLUR Apricot Privee Eau de Parfum

Ako volite voćne parfeme, morate probati Apricot Privee. Kombinuje sočnu kajsiju, šljivu (tako dobra u parfemu) i kardamom sa nekoliko cvjetova i drveća za oštar, iznenađujuće začinski ljetnji miris. Razmišljajte o ovom parfemu kao o Tom Fordovom Bitter Peach, ali zabavnijem i mnogo jeftinijem.

Jennifer Fisher My Scent

Nakon decenija bavljenja dizajniranjem nakita, Jennifer Fisher je debitovala u svijetu mirisa. Topao miris, podsjeća na plažu, slatko i pomalo nejasno, kao vaša koža nakon dana provedenog u okeanu. Fisher je godinama miješala različite mirise i proizvode kako bi postigla isti topao, ljetnji miris, a sada ga je ponovo kreirala u parfemsko ulje. Sa notama vanile, kokosa, sandalovine, kruške i mahuna tonke, predivan je, savršen za ljeto.

DS & Durga Bistro Waters Eau de Parfum

Ovaj miris svjež, zeleni, skoro biljni miris, sa notama vode, cvijeta limete, kruške, paprike, bosiljka, vode od mahovine i još mnogo toga. Poznato je, jedinstveno, slatko, začinjeno i vodeno. Na svačijoj koži miriše drugačije – što svi mirisi rade, ali to je posebno tačno za ovaj. Sa svakim nošenjem, sve će vam se više dopadati.

 LIIS Floating Eau de Parfum

Idealno je kada ljetnji parfemi mirišu lagano i osvježavajuće. Ovaj miris je prikladno nazvan: to je lagan, prozračan miris koji vas podsjeća na sunčevu svjetlost i hladan noćni povetarac. Orhideje, drvo, breskva i bergamot rade zajedno da stvore ljetnji parfem koji traje cio dan. To je miris za koji se čini da bi trebalo da bude lagan, ali se nosi dosljedno, nikada ne blijedi kao drugi slični parfemi.

Giorgio Armani My Way

Kada Armani nešto popravi, onda zaista očekujte da utisak bude dvostruko bolji. Ovo je drugo izdanje My Waya i parfem je fenomenalan: cvijetni lagani miris. Mandarina, tuberoza i neroli sede javljaju se iznad mirisa vanile i mošusa. My Way je hit za one koji uživaju u cvijeću i klasičnim, nostalgičnim mirisima, a ova nova interpretacija će vas provesti kroz ljetnje baštenske zabave.

Elorea Heaven Eau de Parfum

Elorea je noviji brend sa kolekcijom od četiri prepoznatljiva mirisa inspirisana elementima prirode. Svi su sjajni, ali raj oduzima dah. Sa notama bibera, citrusa, zelenog čaja, marakuje, cvijeća i vanile, podjednako je svijetao, zelen, začinjen i sladak. To je misteriozno, ali privlačno i gotovo hipnotiše. Traje nevjerovatno dugo.

Maison Margiela Replica When the Rain Stops

Ljeti nas raduje svaki miris koji podsjeća na kišu. Ovaj savršeno prikazuje kako zemlja miriše tako živo posle kiše – ne toliko u gradu, već u seoskom dvorištu gdje možete da osjetite miris trave, drveća i oštrog vazduha pročišćenog olujom. Vodena nota prednjači, proširena notama bora, ruže, pačulija i mahovine. Te note se ponekad mogu lako istrošiti, ali u ovom mirisu to nije slučaj. Definitivno zaslužuje počasno mjesto na listi "ljetnji parfemi koji traju cio dan".

Hermes Terre D‘Hermès Eau Givrée

Koncept ovog parfema je vatra i led – hladno potiče od baze metalnih nota i vatreno od bibera i drveta. Nota koja zauzima centralno mjesto je citron, slična iuzuu (koje često vidimo u mirisima u poslednje vrijeme). Citron čini da topli i hladni aspekti ovog mirisa ožive na vašoj koži, osvjetljavaju, ali ne umanjujući dualnost nota. Ovaj parfem je zaista bezvremenski.

Jo Malone Lime Basil & Mandarin

Jedan od omiljenih letnjih mirisa, kolonjska voda Jo Malone Lime Basil & Mandarin je istovremeno svježa, citrusna i biberna. Miris sa potpisom Jo Malone brenda sadrži gornje note mandarine, srčane note bosiljka i donje note ćilibara koje zajedno izazivaju "karipski povjetarac".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 18:29