Revija Anastazije Miranović / -FABRIKA
16/04/2024 u 13:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Made in Italy” dan: Modna revija inspirisana Kraljicom Jelenom Savojskom

Kolekcije inspirisane Kraljicom Jelenom Savojskom predstavili su crnogorske kreatorka istoričarka umjetnosti i likovna kritičarka, Dr. Anastazija Miranović i italijanski kreator Michele Guadiomonte

Povodom dana "Made in Italy" i obilježavanja 100 godina od kada je započeta izgradnja Italijanske Ambasade u Beogradu, po želji Italijanske Kraljice Elene od Montenegra (kraljica Jelena Savojska), kao zdanja koje je na simboločki način trebalo da predstavi dugu i bogatu tradiciju odnosa između Rima i Beograda, a u organizaciji Italijanske Ambasade i agencije Fabrika,  u Rezidenciji Italijanskog Ambasadora održane su dvije originalne modne revije inspirisane Reginom Elenom i to: modna revija Crnogorske kreatorke, istoričarke umjetnosti i likovne kritičarke, Dr. Anastazije Miranović sa kolekcijom inspirisanom epohom dinastije Petrović-Njegoš i kraljicom Jelenom Savojskom. Svi modeli su rađeni rukom i svaka haljina je bila pravo umjetničko djelo. Kreatorka je posebnu pažnju posvetila i dopunskom asortimanu, koji je oživio atmosferu epohe u kojoj je živjela kraljica Jelena Savojska. Modna revija Italijanskog kreatora, kostimografa i scenografa Michele Guadiomontea, poznatog i po rukom slikanim modelima, sa kolekcijom ‘‘Putovanje na Mesec‘‘ koja je posvećena kraljici Jeleni Savojskoj. Posebnu pažnju i oduševljenje, na samom kraju je izazvala predivna svilena haljina na kojoj je bio iscrtan lik Kraljice Jelene Savojske.

Publika među kojom su bili brojni ambasaadori, zvaničnici, predstavnici međunarodnih organizacija, ali i ličnosti iz javnog života, prije svega kulturnog, koji se ne mogu često videti na javnim događajima, osjećala se kao da je na dvoru, uživala je i burnim aplauzom ispratila spektakularne modele koje su prikazali kreatori.

U okviru ovog događaja, promovisan je i čuveni Italijanski brend šminke, KIKO Milano, koji je prisustvo na ovoj reviji povezao sa otvaranjem prve KIKO prodavnice u Podgorici, postojbini kraljice Regine Elene kojoj je posvećeno ovo veće.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 20:36