/ GETTY IMAGES-TATSIANA VOLKAVA
21/08/2024 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Najbolja tehnika farbanja za talasastu kosu

Kosu okupanu suncem volimo zbog njene ležerne završnice: surferski stil koji bismo voljeli da nosimo cijele godine. Laka je za postizanje, a nevjerovatno pristaje talasastoj kosi.

Kada imate talasastu kosu, sa teksturom koja zavisi od dana, vlažnosti, temperature i vašeg truda oko stilizovanja, svaka pomoć u pravljenju frizure je dobrodošla. Strateški postavljeni pramenovi koji uzimaju u obzir teksturu vaše kose, kako se ona kreće i kako izgleda nakon sušenje, mogu da joj dodaju volumen, pokret i razigranost. Zato, upoznajte pramenove koji će vam promijeniti ideju o savršenoj frizuri.

Najbolja tehnika farbanja za talasastu kosu

Ovog ljeta postoje određeni akcenti koji su veoma popularni među djevojkama sa talasastom kosom, takozvani ‘sunkissed‘ pramenovi. Ime koje već dugo slušamo u svijetu šminke, gdje se rumenilo koristi za postizanje efekta osunčane kože, sada se prihvata i u hair svijetu. Sunkissed pramenovi su tehnika farbanja koja imitira kosu posvijetljenu suncem. On ne samo da posvjetljuje kosu, on joj da je prirodan sjaj i naglašava konture lica.

Ako volite da pramenovima ažurirate vaš na diskretan način, zamolite svog stilistu da počne sa glatkim prelaskom sa vaše osnovne boje na izabrane pramenove. Naglasite da tražite prirodan efekat.

Kako se njeguju sunkissed pramenovi?

UV zaštita: Koristite proizvode za kosu koji uključuju UV filtere da zaštitite svoje pramenove od sunca.

Hidratacija: Posvijetljenoj kosi je potrebno više hidratacije, posebno ljeti. Investirajte u maske i balzame za duboku hidrataciju da bi vaša kosa bila zdrava i sjajna.

Izbjegavajte preteranu toplotu: Ograničite upotrebu toplotnih alata kao što su fen za kosu i pegle. Kada ih koristite, uvijek nanesite sredstvo za zaštitu od toplote.

Šampon i balzam za obojenu kosu: Koristite posebne proizvode za farbanu kosu, koji pomažu u održavanju boje i smanjuju štetne efekte na vašu plavu kosu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 19:55