/ GETTY IMAGES-ANASTASIIA KOROTKOVA
04/08/2024 u 01:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Najljepši parfemi za kosu

U današnjem svijetu parfema, nakon što su gurmanske note osvojile svijet, nije bilo mnogo uzbuđujućih trenutaka. Ali onda su se pojavili parfemi za kosu i svijet je načisto poludio za njima. U čemu je stvar?

Da li je parfem za kosu suštinski drugačiji od ostalih mirisa?

Istina je da je ono što nas prvo privuče proizvodima za njegu kose upravo miris. Ali, ako već treba da izdvojite miris za parfem za kosu, logično je zapitati se: gdje je razlika? Po čemu su parfemi za kosu tako posebni?

Mist ili parfem za kosu je definitivno lakša, suptilnija verzija mirisa kreirana posebno za prskanje po kosi. Ovakve formule su nježnije, ne sadrže alkohol i druge supstance koje sadrže standardni parfemi, a koje oštećuju kosu. Najčešće pružaju dodatno kondicioniranje, hranljivost, i komponentne za jačanje kose.

Da li se parfemi za kosu i standardni mirisi mogu kombinovati?

Ukoliko ste početnik u svijetu mirisa, mist za kosu može biti jedini koji koristite – sasvim je dovoljan, naročito za ljetnji period. Osvježava, ostavlja za sobom blag i jedinstven miris. Ali, ako ste već iskusni i volite malo intenzivnija senzorna iskustva, korišćenje parfema za kosu je odličan način da usavršite slaganje mirisnih nota,piše lepotaizdravlje.rs

Najljepši parfemi za kosu u 2024. godini

Sol de Janeiro Hair & Body Fragrance Mist

Vjerovatno ste upoznati sa ovim mistom za tijelo i kosu, jer je viralan na TikTok-u. Njegova divna aroma miriše tako dobro da otvara apetit. Cheirosa ‘62, jedan od tri dostupna mirisa, flašira brazilski duh kroz sunčane dnevne note pistaća, slane karamele, badema i vanile.

Crown Affair The Signature Scent parfem za kosu

Parfem za kosu Crown Affair ne samo da dobro miriše (lagan je, ali osnažujući zahvaljujući naletu citrusa), već je prepun glicerina i ekstrakta listova aloe koji pojačavaju sjaj kose i smanjuju kovrdžanje. Ovaj miris ima gornje note italijanskog bergamota, juzua i limunske trave, a donje note ambera i sandalovine.

Chanel Coco Mademoiselle parfem za kosu

Klasik među parfemima ima tendenciju da postane klasik među parfemima za kosu. Dobro je poznato da Chanel proizvodi neke od najklasičnijih mirisa na tržištu, pa ako tražite parfem za kosu koji će dopuniti vaš svakodnevni parfem, ne tražite dalje od Chanel Coco Mademoiselle. Sveže, delikatno i ženstveno, ovo miješa pačuli, vetiver, narandžu, jasmin.

Balmain Standard parfem za kosu

Balmainov parfem za kosu kombinuje slatke note cvijeta breskve, maline i kajsije koje se suprotstavljaju toplim mirisima vanile, zvjezdastog anisa, sandalovine i bijelog mošusa za utješno raskošan miris. Odličan je za svakodnevno nošenje. Osim toga, sadržani su i proteini svile i arganovo ulje, koji osiguravaju da kosa ostane nahranjena i jaka.

Byredo Mojave Ghost parfem za kosu

Byredo parfemi su jednostavno, jako cool. Isto važi i za njihov parfem za kosu. Oni imaju razvijenih 6 mirisa za kosu, ali je Mojave Ghost onaj koji se ističe. Sa kompozicijom magnolije, sandalovine i ljubičice u srcu, pored ambrete, kedra i ambera, ovo je bezpolna, zaista slojevita aroma.

Miss Dior mist za kosu

Miss Dior je bezvremenski miris – ovaj mist nikada neće izaći iz mode. Ono što nam se najviše dopada kod ovog parfema za kosu je to što održava isti intenzitet kao klasični parfem i jednako je otporan. Miriše na italijansku mandarinu, damask ružu i indonežanski pačuli.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
PARFEMI KOSA TREND
18. septembar 2024 01:56