/ GETTY IMAGES-DENISKOMAROV
16/08/2024 u 17:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Osam načina da poboljšate efekat sheet maske za lice

Sheet maska za lice se često predstavlja kao najbrži, najlakši i najjeftiniji način da dovedete kožu u red. I ona zaista obavlja važan posao: hidrira, omekšava, učini da koža sija. Ali, da li ste znali da vrlo jednostavno možete pojačati njen efekat?

Kako pojačati efekat sheet maske za lice?

Vrijeme je da naučimo kako to možemo da izvučemo maksimum od ovih čarobnih beauty pomagača.

Serum prije maske za lice

Krenimo od osnova – čiste kože. Prije nanošenja maske koža mora biti savršeno čista. Bez šminke, hidratantne kreme ili čak kreme za sunčanje. U idealnom slučaju, nakon umivanja, trebalo bi da napravitelagani piling i nanesite tonik. Ali, ako želite super jak efekat – prije maske nanesite serum koji se podudara sa planiranim efektom maske. Serum će poslužiti kao dobar provodnik i pojačati efekat sheet maske.

Pažljivo birajte sheet masku spram potreba

Za hidrataciju koristite maske sa hijaluronskom kiselinom, glicerinom. Ekstrakt kamelije, aloje i kamilice – umiruju kožu; vitamin C, centella asiatica, kofein – osvežiće kožu, zateći je i dodati sjaj. Maska protiv starenja treba da bude bogata retinolom (samo pazite na fotosenzitivnost koju retinol izaziva), vitaminom E, ekstraktom algi, placentom.

Jastučići za područje oko očiju

Koži oko očiju takođe je potrebna hidratacija, ali većina maski ne pokriva ovo područje. Zato slobodno koristite jastučiće ispod očiju, koje ćete prekriti sheet maskom. Štedi vrijeme i pojačava efekat.

Koristite ih posle tuširanja

Sheet maske će biti efikasne svuda i uvijek. Ali – za pojačavanje efekta sheet maske za lice, koristite je dok ste u kadi. Prvo, opuštanje je uvijek korisno jer opušta mišiće i pojačava cirkulaciju. Drugo, pod uticajem vodene pare, pore se otvaraju i ustupaju mjesto aktivnim komponentama.

Vodite računa o vremenu za nošenje sheet maske

Obično se preporučuje da držite maske na licu 15-20 minuta. Vjerujte, ovo vrijeme je sasvim dovoljno da se koža oporavi i hidrira. Ako je ostavite duže, nećete postići jači efekat – naprotiv. Čim se maska osuši, ona će početi da uzima vlagu iz kože, poništavajući sve vaše napore.

Koristite obje strane sheet maske

Pošto je tkanina maske obično veoma velikodušno zasićena aktivnim sastojcima, logično je koristiti obje strane. Podijelite vrijeme držanja maske na pola, okrenite masku i tako udvostručite dozu hidratacije.

Uradite masažu

Odmah nakon što skinete masku sa lica, kratko ga izmasirajte. Od donjeg dijela vrata idite vrhovima prstiju do brade, od brade do spoljnih uglova usana i ušnih resica, od krila nosa do slepoočnica itd. Tako će se protok krvi povećati, a koža će pocrveneti i zablistati.

Ne oslanjajte se samo na sheet maske

Uprkos zadovoljstvu koje ćete osjetiti nakon sheet maske, ne možete svoju rutinu njege lica graničiti samo na njih. Nakon rituala obavezno nanesite kremu za područje oko očiju, hidratizirajte i zaštitite od sunca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 14:24