/ GETTY IMAGES-PROSTOCK-STUDIO
13/08/2024 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pet nijansi karmina koje ćemo nositi ove jeseni

Kako se jesen približava, tradicionalno napuštamo mat teksture i svijetle nijanse i biramo mirne i prigušene tonove. Nijanse karmina koje će biti vodeće ove jeseni su u njenim najdivnim bojama poput smeđe, tamnocrvena i nude.

Moderne nijanse karmina za jesen 2024.

Crvena

Crvena boja je uvijek u trendu. Ovu nijansu karmina nanosimo i ljeti i zimi jer ona svakom makeup izgledu daje poseban efekat. Ipak, nisu sve crvene nijanse iste. Ove jeseni, skerletna tj. grimizno crvena je ona koja će biti u fokusu. Prije nanošenja, obavezno olovkom iscrtajte konturu usana i obratite pažnju na ton vašeg lica. Crveni ruž naglašava sve nesavršenosti kože, pa nemojte zaboraviti da stavite pravu podlogu i korektor.

Trešnja

Nijansa zrele trešnje je dublja od klasične crvene, pa je idealna za večernje događaje. Kako biste osigurali da vaš ruž traje cijelo veče, preporučljivo je da odaberete karmin sa mat teksturom. Savršena kombinacija ove nijanse karmina za jesen je smeđa ili bordo olovka za usne. Definišite liniju usanacrtajući striktno duž konture. Preostalo područje popunite olovkom po principu gradijenta: na ivicama više boje nego u centru. Potom pokrijte usne ružem ili sjajem u nijansi trešnje.

Smeđe nijanse karmina za jesen

Smeđa boja je veoma bliska prirodnom pigmentu kože, pa se vodite prirodnom bojom i izaberite proizvod nekoliko nijansi tamniji. U suprotnom postoji rizik da se jednostavno rastopi na licu. Ovaj karmin je idealan za kreiranje nude izgleda, pa možete lako da ga stalno nosite. Oni sa svijetlom kožom bi ipak trebalo da budu oprezni sa ovom nijansom jer ona može da naglasi bljedilo.

Nijansa breskve

Ako volite svjetlije i mirnije nijanse onda odaberite boju breskve. Svaka djevojka sa toplijom nijansom tena treba da odabere ovu nijansu karmina. On ne samo da naglašava prirodnu lepotu usana, već stvara delikatan i mek izgled. Da bi rezultat bio harmoničniji, koristite ruž kao rumenilo i dodajte malu količinu na kapke. Ovo je takođe pogodna nijansa za one koji imaju smeđu i plavu kosu.

Roze nijanse karmina za jesen

Roze ruž je obavezan ove jeseni i učiniće vašu šminku mekšom i suptilnijom. Ovo je idealno i za trendi šminku u stilu "Clean Girl" koja se jedva primjećuje na licu. Sa ružičastim karminom možete kreirati klasičan izgled za svaki dan. Pored njega će vam biti potrebne i satenske senke svijetlih boja koje će vašu šminku učiniti blistavijom i upečatljivijom. Nemojte zaboraviti na klasičnu crnu maskaru i gel za obrve.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 19:21