Zvjezdice na Milanskoj nedjelji mode / - USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
02/10/2024 u 16:09 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Prvi koraci Zvjezdica Valentine Mitrović na svjetskoj modnoj sceni: "Šlag na torti" Milanske nedjelje mode

Modeli kaputa koji će se i te kako nositi predstojeće sezone nose etiketu Valentine Mitrović i pokorile su modnu publiku u Italiji gdje su nedavno premijerno predstavljeni na Nedjelji mode u Milanu.

Nedjelja mode u Milanu otvorila je vrata za mladu crnogorsku kreatorku Valenitnu Mitrović koja je učešćem sa svojim Zvjezdicama najavila toplu i jedinstvenu modnu zimu u kaputima koje sama kreira. Pored učešća na milanskoj nedjelji mode uspjela je i da diplomira na Pravnom fakultetu Univerziteta Cren Gore i tako u svom albumu uspomena upisala "definitivno najbolji mjesec u životu" kako je sama - ushićena je Mitrović

image

Valentina Mitrović na nedjelji mode u Milanu

- USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Ova manifestacija je bila mjesto na kojem su Zvjezdice napravile prve korake na svjetskoj modnoj pisti. Una Marija Kokot, Hana Kokot, Helena Bukilić, Lana Šišević, Klara Radonjić, Dunja Božović, Helena Perazić, Monika Tošković, Lara Krivokapić, Hana Krivokapić, Marija Stanić, Mila Milićević, Helena Stanojević, Sofija Stojović, Jana Živković i Una Matanović navikle su da trema ne smije da bude njihova sjenka na pisti, prošetale su praćene aplauzima od prvog do poslednjeg modela.

Od prvog trenutka kad su došli u Milano pratilo ih je uzbuđenje.

- Sreća na dječjem licu pratila nas je svih pet dana koliko smo proveli u Italiji, od prvog do poslednjeg trenutka. Nekim zvjezdicama je bio prvi put da lete avionom, drugima da su u Italiji, ali zajedničko svima je da smo prvi put imali priliku da koračamo svjetskom modnom pistom. Moram istaći svoje zadovoljstvo zbog poziva da budemo dio italijanske nedelje mode, znamo da je dio Milano Fashion Week dio četiri globale nedelje mode i veliki je uspjeh dobiti šansu za predstavljanje kolekcije - kazala je Valentina Mitrović za Dan.

image

Zvjezdice na Milanskoj nedjelji mode

- USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Valentina ističe da je najlakše ujedno bilo i najteže.

- Najlakše smo se snašli sa njihovim profesionalnim timom šminkera i frizera, nikada ranije nismo imali priliku da vidimo toliko profesionalaca na jednom mjestu, svaka Zvjezdica se skoro istovremeno sređivala i u tom trenutku je najteže bilo propratiti naših 15 modela, uvjeriti se da su svi dobili frizuru koju smo planirali i da je šminka u skladu sa njihovim godinama i kreacijom koju nose. Sve se odvijalo tako organizovano, da nam je vrijeme jako brzo prošlo -  otkrila je Valentina.

Zvjezdice Valentine Mitrović na Milanskoj nedjelji mode

Ono što zasigurno izdvaja italijansku nedjelju mode, kako je kazala Mitrović, jesu mnogobrojna svjetski poznata lica koja su dio revije i gosti u publici i koji sa posebnom pažnjom prate svaki vaš model, što mnogo daje na značaju svim učesnicima.

image

Zvjezdice na Milanskoj nedjelji mode

- USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

- Nisam mogla ni da zamislim da ćemo čak i u Italiji uspjeti da izazovemo takve reakcije publike, konstantne ovacije praćene aplauzom i  riječima voditelja koji je bio oduševljen bile su dio cijele revije, zatim smo se vrlo brzo našli na svim društvenim mrežama, italijnskim portalima i časopisima, a najčešći naslov za nas je bio "Šlag na torti" - otkrila je mlada kreatorka.

Uz par djevojčica iz Rusije, koje su bile dio revije za odrasle, Zvjezdice su bile najmlađi kolektiv i jedina dječija revija što je dodatno dalo na značaju i pažnji koju su privukle.

- Tačnije bili smo jedina država iz regiona koja je učestvovala na ovom modnom događaju. Predstavilo se 15 Zvjezdica od čega nekoliko djevojčica ima tek po četiri godine, što je u njihovom modnom svijetu bilo nevjerovatno i komentari su se samo nizali. Pohvale su stizale danima nakon revije i dalje dobijem po neki mail sa upitima i čestitkama istovremeno.  Najviše su nas obradovale čestitke glavnog organizatora koji je istakao da nikada ranije nije imao priliku da sarađuje sa djecom na tako profesionalnom nivou, što meni najviše laska jer znam koliko se godina truda i rada krije iza odlaska u Milano - otkrila je Mitrović.

image

Zvjezdice na Milanskoj nedjelji mode

- USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Nakon toliko prosutog zvjezdanog sjaja na Milansku nedjelju mode nije bilo mjesta kritikama.

- Za sada nije, ali i da se desi po neka kritika, zašto da ne? Kritike su dobara osnova za unapređenje poslovanja, tako da sam sigurna da bi naučili nešto novo i primijenili u budućem radu. 

(FOTO) I radno i paradno u Emiratima: Valentinine Zvјezdice obasјale pustinje Dubaiјa

Ni Valentina nije imala zamjetke na profesionalizam svojih djevojčica.

- Kao i uvijek, Zvjezdice su bile na visini zadatka. Reviju je otvorila naša najstarija Zvjezdica Una Marija a zatim su pistom prošetale djevojčice od četiri godine u zvjezdanim kaputićima i očarale sve prisutne. Uspjele su da dočaraju kaputiće koje nose na jedan jedinstven način, prvo kroz ljubav prema Zvjezdicama, a zatim ljubav prema manekenstvu i samom trenutku. Čula sam dok su pričale između sebe, da je bila prisutna mala trema, ali to niko nije uspio da primijeti, uvježbali smo i naučili da tremu stavimo u drugi plan kad izađemo na pistu - ispričala je Valentina.

image

Zvjezdice na Milanskoj nedjelji mode

- USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

A ono što su pokazale Valentina je kreirala sa puno ljubavi i pažnje.

- Kombinovala sam materijale, igrala se sa bojama i najsitnijim detaljima, davala svakom modelu  poseban pečat i uspjela da izradim dječije kaputiće. Materijali su visokokvalitetni, ugodni na dodir, dok su krojevi raznoliki i prilagođeni djevojčicama koje će ih obožavati.  Detalji poput šljokica, aplikacija i mašnica uvijek su u trendu, bez obzira da li je vaša djevojčica još uvijek mala ili već ulazi u tinejdžersko doba.  Dječija moda danas je zastupljena i popularna koliko i moda za odrasle. Kako nikad nije bilo više izbora - od materijala, preko krojeva, dezena pa sve do brojnih stilova, roditelji svoje mališane mogu oblačiti u skladu sa njihovim željama i afinitetima - poručila je Mitrović.

image

Zvjezdice na Milanskoj nedjelji mode

- USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

kao nagrada za uspješan modni podvig Zvjezdice su za 5 dana u Italiji obišle najznačajnije znamenitosti, probali italijanske specijalitete i na pravi način osjetili Milano koji važi za grad umjetnosti i mode.

Valentina Mitrović zasјenila svoјim Zvјezdicama Nedjelju mode: Sloboda i mašta kreiraјu bezbrižno dјetinjstvo

- Kao nagrada za sve naše malisane, dan nakon revije uputili smo se ka Veroni, gdje se nalazi veliki zabavni park Gardalend u kome smo proveli cijeli dan i stvorili bezbroj lijepih uspomena koje sam sigurna da ce pamtiti do kraja života - zaključila je Mitrović.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 16:16