/ -SHUTTERSTOCK
03/10/2024 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Radničke jakne su jesenji trend broj jedan ove sezone

Nakon što su se pojavile na prošlosezonskim pistama u Pradi i Loeveu, praktično svaki brend isprobao je ove jesenje jakne – a i stilisti su veoma zainteresovani, ako su trendovi tokom Mjeseca mode bilo koji pokazatelj.

Radničke jakne (engl. barn jacket) obično imaju otpornu spoljašnju tkaninu, kontrastne kragne i mnoštvo džepova, te ih čine savršenom prelaznom odjećom.Uz to, poprilično su izdržljive, pa će stoga trajati mnogo sezona. Ali hajmo prvo redom.

Šta je radnička jakna i zašto je postala toliko popularna?

Kada Prada predloži novu ideju na pisti, svijet sluša, a za jesen 2024. dizajner je uveo "barn" jakne kao must have stil. Iznošeni stilovi u tamnoplavoj, kaki, braon i lovačkoj zelenoj bili su raspoređeni preko prozirnih suknji sa resicama, nudeći raznovrnost kombinacija. Dakle za svakoga ponešto!

Originalna jakna nastala je pomoću kompanije Carhartt 1889. godine, a služila je za farmere. Pravljena je od izdržljivog materijala, te je imala dvostruku svrhu: da bude topla, a u isto vrijeme da dugo traje. Tek je 1920. inkorporirana u svijet mode, a moderne interpretacije, zahvaljujući high street i dizajnerskim brendovima, nude nagovještaj klasičnog dizajna- kragna od somota, metalna dugmad, mnoštvo džepova…

I na sreću svih ljubitelja najnovijih modnih trendova, ovaj komad odjeće može da se kombinuje na razne načine. Mi vam u nastavku nudimo samo neke od ideja.

Kako nositi barn jaknu?

Neprevaziđeni džins

Počinjemo sa modnim klasikom- farmericama, koje, ruku na srce, mogu zaista da se kombinuju uz sve. Samim tim, radnička jakna nije izuzetak. Uz neutralnu majicu i mokasine, brzo dobijamu sjajan look za posao.

Moderno, a tako jednostavno

Mi smo odavno ljubitelji kombinacija lepršavih suknji i džempera i to nam je jesenji modni hit već sezonama unazad. A uz barn jaknu, ovaj običan, a u isto vrijeme upečatljiv izgled dobija sasvim novo, moderno ruho!

Oversized radnička jakna

Predimenzionirani komadi odjeće ne izlaze iz mode, pa je tako slučaj i s ovom jaknom. U kombinaciji s šortsom (koji se i te kako može nositi i na jesen) u istim, jesenjim tonovima, dobićete kombinaciju koja će sigurno privući poglede!

Mladalački i neobično

Ko kaže da su lepršave, ljetnje haljine rezervisane samo za topliju sezonu? Uz tople čarape i radničku jaknu, bez mnogo muke ćete dobiti moderni look koji je pogodan za gotovo svaku priliku.

Opuštena varijanta

A za one dame koje više vole sportski način oblačenja ili prosto žele da svoje casual odjevne kombinacije ipak malo začine, u pomoć može da pritekne radnička jakna sličnih ili istih tonova kao trenerica i duks.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 01:02