Sahranjen Roberto Kavali / - SRDJA BOLJEVIC
15/04/2024 u 17:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sahranjen Roberto Kavali: Poslednji pomen okupio njegove bivše žene i djecu

Slavni dizajner Roberto Kavali sahranjen je danas u Firenci, svom rodnom gradu gdje je preminuo 12. aprila, u 83. godini, posle duže bolesti.

Poslednji ispraćaj okupio je njegovu porodicu, njegovih pet starijih naslednika, bivše supruge i partnerku Sandru Nilson sa kojom je 2023. dobio kćerku. Legendarnog kreatora ispratile su i poznate ličnosti iz Italije, a nakon službe u crkvi, kovčeg se tijelom prebačen je u automobilom pogrebne službe. Kavali je ispraćen uz suze i apaluz.

Na sahrani je bila Eva Marija, bivša supruga Roberta Kavalija, sa kojom je dobio troje djece - Rejčel, Robina i Danijela Kavalija, koji se bave modnim dizajnom. Svi njegovi naslednici iz drugog braka prisustvovali su poslednjem ispraćaju svog oca koji je obilježio istoriju svjetske mode.

Sin Robin nije se odvajao od majke Eve, Danijel se držao po strani, dok Rejčel nije mogla da zaustavi suze.

Podsjetimo, brak Roberta Kavalija i njegove druge supruge trajao je od 1980. do 2010. godine. Četiri godine nakon razvoda, počeo je vezu sa švedskim Plejboj modelom Sandrom Nilson, koja je od njega mlađa 46 godina, i sa kojom je ostao do smrti.

Vezu su pratile i određene kontroverze, kao i kritike. Sandra se na dirljiv način oprostila od partnera, poljubivši kovčeg sa njegovim tijelom.

Zabilježeno je i da je bliska sa određenim članovima porodice Roberta Kavalija. Na sahrani je bila Kristina Kavali, njegova najstarija kćerka, koja izuzetno lici na oca i koja je, poput svoje polubraće i polusestre, posvećena modnom dizajnu. Od oca se oprostio i njen brat Tomazo koji se izuzetno rijetko viđa u javnosti, a koji se bavi proizvodnjom vina (dijelio je suvlasništvo sa ocem nad vinarijom u Firenci).

U izvještajima sa sahrane navodi se da je na sahrani prisustvovala i Silvanela Đianoni, Kavalijeva prva supruga, sa kojom je u braku proveo od 1964. do 1974. Majka Kristine i Tomaza Kavalija se do sada nije pojavljivala u javnosti, makar nema njenih dostupnih fotografija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:00