/ -GETTYIMAGES
30/01/2024 u 20:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tajne stila: Zašto Italijanke izgledaju tako skupo

Posebna atmosfera i izuzetna svjetlost utiču ne samo na mentalitet Italijana i Italijanki, već i na njihovu garderobu

Italiju povezujemo sa jarkim suncem, užarenim vazduhom, grandioznom arhitekturom, i romantikom koja vlada na svakom uglu Rima ili Verone. Posebna atmosfera i izuzetna svjetlost utiču ne samo na mentalitet Italijana i Italijanki, već i na njihovu garderobu.

Priroda, arhitektura i svakodnevni život takođe utiču na navike ljepote lokalnih modnih ljubitelja. Na primjer, Francuskinje izgledaju elegantno, ali jednostavno, jer biraju da ne nose šminku ili lak za nokte, dok Italijanke preferiraju bogate nijanse lakova, zbog čega uvijek izgledaju skupo. Koje druge karakteristike se mogu istaći?

Svijetle nijanse u garderobi

Kao što smo već rekli, garderoba Italijanki obiluje bojama: raznobojne haljine i bunde, kardigani i džemperi, kao i aksesoari koje je nemoguće ne primjetiti. I svakako treba da se odvažimo i ponesemo jarke boje, a trendovi sa Nedjelja mode ukazuju na to da treba da kombinujemo osnovnu garderobu i minimalizam sa akcentima.

Nije uzalud fuksija vladala revijom nekoliko godina zaredom, trend koji je postavila italijanska modna kuća Valentino. A sada je cio svijet opsjednut crvenom: hulahopke, torbe, naočare, rukavice, kape i šalovi. Italijanke rado nose crvenu boju i znaju kako da kreiraju trendi look.

Visokokvalitetni i teksturirani predmeti

Bez obzira na godišnje doba, Italijanke uvijek biraju kvalitet, za razliku od, na primjer, modnih influenserki iz Njujorka ili Pariza. Njihove jakne su napravljene od gustih materijala koji im omogućavaju da zadrže formu i izgledaju skupo, suknje su im kožne ili vunene, topovi i džemperi su od visokokvalitetnog trikotaža, što nas šalje u trend "tihog luksuza". Inače, upravo ova pozicija im omogućava da izgledaju elegantno, jer tanke višebojne stvari najčešće izgledaju jeftino.

Masivni nakit

Italijanke vole nakit tako da je uvijek vidljiv. Skromne minđuše i jedva primjetne narukvice — nije baš omiljena stavr. Italijanke biraju masivne komade koji se neće izgubiti u pozadini njihove garderobe i vizuelno će im prste ili vrat učiniti tanjim i ženstvenijim. Ovaj trend je postao svjetski, pa vas u odabiru velikog nakita mogu inspirisati ne samo južnjačke djevojke, već i one sa sjevera.

Prirodna šminka

Ako se Italijani šminkaju, to rade prirodno: BB krema, nude sjenke, braon olovka za usne, svijetlo rumenilo i highlighter su proizvodi koji vam omogućavaju da stvorite prirodan sjaj i ujednačite ton kože. Italijanke posebnu pažnju prirodno gustim obrvama.

Elegantan izgled

Italijanke izgledaju skupo s razlogom – najčešće biraju elegantan autfit. U duhu old money estetike, ali u njihovoj garderobi ćete pronaći lepršave haljine, klasične palazzo pantalone, jakne sa teksturom, trendi džempere, moderne farmerke i ravne suknje od debelih materijala. Ovaj izbor odjeće uvijek izgleda uredno i skupo, što Italijanke pametno koriste,piše lepotaizdravlje.rs

Kožni aksesoari

Kožna torba je ključ uspjeha svakog autfita. Italijanke se nikada ne odriču dobre kožne torbe. I to im pomaže da uvijek izgledaju skupo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:38