/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-SOFIA ZHURAVETS
17/01/2024 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vratite sjaj blajhanoj kosi

Jednom kada izbijelite kosu od suštinskog je značaja usvajanje rutine za njegu kose koja je posebno osmišljena za blajhane plavuše

Postoje plavuše, ali postoje i pepeljaste plavuše – to su dvije sasvim različite kategorije. Blanširane nijanse kose daju izjavu, smjele su, uvek u trendu, ali zahtijevaju posebnu njegu kose. Blajhanje je oksidativni proces koji podiže kutikulu vlasi da bi prožeo korteks i razbio prirodni melanin kose, što za posledicu ima svijetljenje kose. Blanš se probija kroz crnu, smeđu, crvenu, narandžastu, a zatim i žute pigmente u kosi da bi stigao do najsvjetlije plave boje. Jednom kada izbijelite kosu od suštinskog je značaja usvajanje rutine za njegu kose koja je posebno osmišljena za blajhane plavuše.

Kako da vratite sjaj blajhanoj kosi u 6 koraka

Instalirajte filtere za tvrdu vodu

Ulaganje u filter može izgledati kao pretjerivanje, ali on će vam pomoći da zaštitite svoje pramenove od hlora i drugih minerala. A pošto je izbijeljena kosa poroznija, zaštita — i niža temperatura pranja kose — su još važnije, jer minimiziraju nepotrebno oštećenje i maksimiziraju sjaj

Smanjite toplo stilizovanje

Izbijeljena kosa je krhka. Izbjeljivanjem vlasi dobijaju se pramenovi koji su krhkiji i podložniji oštećenjima – zato treba izbjegavati korišćenje toplote. Da biste blajhanoj kosi vratili sjaj, moraćete da smanjite primjenu toplote što je više moguće. Ako baš morate da koristite peglu ili fen, toplotna zaštita je obavezna.

Osmislite rutinu toniranja

Blajhana kosa će neizbježno postati mesingana nekoliko nedjelja nakon farbanja. Za borbu protiv toga,ljubičasti šampon je neophodan. Šampon za poboljšanje boje i toniranje ne samo da tonizira kosu, već i smanjuje kovrdžanje i povećava sjaj. Ali! Izbjegavajte korišćenje ljubičastog šampona za svako pranje. Ljubičasti šampon će apsolutno poništiti sve žute tonove u kosi, ali će i kosu učiniti tamnijom. Koristite ga jednom nedjeljno, dovoljno je.

Probajte proizvode sa keratinom

Proizvodi koji grade keratinske veze su prosto neophodni ako želite da vratite sjaj blajhanoj kosi. Bijeljenje razbija proteinske niti i disulfidne veze u vašoj kosi, tako da je neophodna efikasna i dosledna rutina popravljanja ove veze da bi vaša kosa bila zdrava. Proizvodi sa keratinom su najbolje rešenje.

Maske za kosu

Da bi blajhana kosa izgledala zdravo neophodno je da je hranite. Maska za kosu je najbolje rešenje za dodatnu snagu i sjaj.

Budite nježne

Da bi izbijeljeni pramenovi ostali netaknuti, rukujte pažljivo. Obratite pažnju na to kako dodirujete, češljate i stilizujete svoju kosu. Budite nježni kada raspetljavate kosu posle tuširanja. Kosa je najlomljivija dok je mokra, a još više nakon izbjeljivanja. Investirajte u češalj sa širokim zupcima i ostavite sebi dovoljno vremena za raspetljavanje i oblikovanje. Takođe, izbjegavajte jako zategnute repove i pletenice,piše lepotaizdravlje.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 09:19