/ GETTY IMAGES-RIDOFRANZ
11/07/2024 u 19:55 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Wash&go frizura je novi ljetnji trend

Ako vaša kosa privlači puno komplimenata, onda ste sigurno ponosne na nju.I njegujete je. Tada sigurno znate da je toplotno stilizovanje, uz more, so i sunce, najveći neprijatelj vaše kose. AKo želite njegovanu kosu ljeti, možda je dobra ideja da se okrenete novom trendu: operi i kreni.

Ako i vi želite da koristite manje toplote na svojoj kosi, možda je vrijeme da razmislite o operi i kreni stilu. U nastavku uranjamo u to šta je tačno wash&go frizura, kako da postignete izgled.

Kakva je to wash&go frizura?

Stil "operi kosu i kreni" je izgled koji se postiže prostim sušenje kose na vazduhu uz najmanju količinu napora prije nego što izađete kroz kućna vrata. Većinu puta izlazite iz kuće sa mokrom kosom.

Ali, tada kosa izgleda užasno neuredno, primijetićete. Pa, ne uvijek. Postoje dobro ošišane frizure koje mogu da izgledaju odlično kada se osuše na vazduhu. Dakle, tajna ove nemarne frizure jeste u jako kvalitetnom šišanju i dobro promišljenom stilu.

Paul Cucinello, hair stilista i jedan od umjetnika da stvori kosu savršenu za wash&go frizuru tvrdi da to mora da bude šišanje koje poboljšava prirodnu teksturu kose i drži je pod kontrolom. To su frizure poput klasičnog boba, LOBa sa slojevima, ili duge talasaste kose. Savršeno je jasno da je ovo frizura koja najviše odgovara prirodno talasastoj kosi.

E, sada, ako pitate stiliste, nije svaka kosa stvorena za operi i kreni stil, nekada je rezultat krajnje loš. Ako ste u ovoj grupi, onda je vrijeme da naučite neke trikove.

Kako imati dobru frizuru ako sušite kosu na vazduhu?

Prvo, želite da se uvjerite da je vaša kosa ošišana u stilu koji odgovara vašoj prirodnoj teksturi, što bi je učinilo idealnom za sušenje na vazduhu. Zatim:

Operite kosu šamponom i stavite svu uobičajenu njegu.

Obrišite mokru kosu peškirom ili majicom od mikrovlakana da biste uklonili što više vode sa nje.

Zatim, koristeći ruke ili češalj sa širokim zupcima, usmjerite kosu u željenom pravcu. Na primjer, šiške odmah začešljajte ka dolje, formirajte svoj prirodni razdjeljak i kosu blago očešljajte ka unutra.

Zatim dodajte svoje proizvode. Sve one koji će pomoći da vaša kosa dobije volumen i da se ne lijepi. Ravnomjerno rasporedite proizvod po kosi, obezbjeđujući da cio pramen bude premazan,piše lepotaizdravlje.rs

Kada sušite talasastu/kovrdžavu kosu na vazduhu, uopšteno govoreći, biće vam potrebno više proizvoda nego što mislite, zato budite velikodušni.

Sada samo ostavite kosu na miru – ne dirajte je više.

U kojim prilikama je wash&go frizura dobra ideja?

Ovo je frizura za opuštene prilike, ljeto, odmor… Ako je napolju hladno, rizikujete prehladu. A ako vam je potrebna super zaglađena kosa i elegantna frizura, koliko sutra, onda prekočite operi i kreni stil i opredijelite se za klasično stilizovanje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 21:11