Ilustracija / B.Je.
11/02/2024 u 20:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Njemačka: Tele prodato na aukciji za 83.000 eura

Tele je kupila uzgajivačka kompanija Masterrind za 83.000 eura čime je postala najskuplje žensko govedo rođeno u okrugu Bad Kissingen (i vjerojatno Bavarskoj) koje je prodato na njemačkoj aukciji

Govedo Holštajn-Frizijske pasmine prodato je na aukciji elitne selekcije Qnetics Future Cattle u Alsfeldu,u njemačkoj pokrajini Hessen za 83.000 eura, čime se ističe kao jedno od najskupljih ženskih goveda u Njemačkoj.

Na prvi pogled, HZK Molly PP koja dolazi iz Bavarske izgleda kao obično tele te pasmine, navodi Agrarheute, prenosi portal Adria.

Ali, pogled na njeno rodoslovlje i genom otkriva da je posebna. U katalogu je prikazana kao nešto impresivno, s obzirom na njene genetske osobine i pedigre. Kćerka je Skat-P iz poznate porodice Sully Shottle May Ex 91.

Tele je kupila uzgajivačka kompanija Masterrind za 83.000 eura čime je postala najskuplje žensko govedo rođeno u okrugu Bad Kissingen (i vjerojatno Bavarskoj) koje je prodato na njemačkoj aukciji.

Druga najskuplja životinja te večeri, HZK Widget, bio je iz iste staje iz koje dolazi Molly. Prodat je za 11.000 eura, prenosi Agroklub.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. februar 2024 13:24