Natali Portman / -ALBERTO E. RODRIGUEZ/GETTY IMAGES
12/12/2023 u 11:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Natali Portman otkrila detalje surovih priprema za film „Crni labud"

Glumica je otkrila da je za film morala da prođe kroz izuzetno zahtjevan režim treninga

Svako ko je ikada vidio baletsku predstavu zna koliko je ovaj plesni oblik fizički zahtjevan. Čini se da su plesači bestežinski dok klize po sceni, ali u stvarnosti su samo izuzetno fizički spremni i vješti.

S obzirom na to, Natali Portman nije bilo lako da igra baletsku igračicu u psihološkom trileru Crni labud. Glumica je otkrila da je za film morala da prođe kroz izuzetno zahtjevan režim treninga.

-Obično smo dan započinjali plivanjem kraul i prsno u dužini od šest kilometara. Zatim su uslijedila dva sata baletskih vježbi i treninga snage - rekla je ona. Pored toga, Portman je bila na dijeti koja se sastojala od šargarepe i badema, piše Unilad. Film prati ambicioznu balerinu Ninu Sajers, koju igra Portmanova. Njen tim se sprema za nastup Labudovo jezero. Nina želi da bude izabrana za glavnu ulogu, krhkog Belog labuda i senzualnog i moćnog Crnog labuda.

Ona uspeva da izvede ulogu, ali kako film napreduje, granica između onoga što je stvarno i onoga što nije postaje sve nejasnija, a Ninine halucinacije postaju sve uznemirujuće. Za svoju ulogu dobila je Oskara za najbolju glumicu Portman je izjavila da joj je surovi režim treninga za film pomogao da bolje razumije lik.

-Fizička disciplina mi je zaista pomogla da razumem emocionalnu stranu lika. Dobijate osjećaj za životni stil baletske igračice, koji podrazumijeva samo vježbanje. Ne pijete, ne izlazite sa prijateljima, ne jedete mnogo i stalno izlažete svoje tijelo ekstremnom bolu - objasnila je ona.

Njenih osam sati treninga, plivanja, baleta i krosfita se na kraju definitivno isplatilo kada je osvojila Oskara za svoju ulogu u ovom filmu 2011. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:32