Vaterpolisti Crne Gore / -FOTO: VPSCG
03/08/2024 u 08:45 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Ajkule" protiv SAD, ključni meč za četvrtfinale

Vaterpolisti Crne Gore danas (16.35) igraju najvažniji duel na OI

Sve što je do sada bilo na turniru, zaboravlja se. Za vaterpoliste Crne Gore sve staje u 32 minuta meča sa selekcijom SAD. Pobjeda vodi u četvrtfinale, dok poraz, o kome niko I ne razmišlja, najvjerovatnije znači oproštaj od Olimpijskih igara.

– Odigrali smo tri najbolja meča, nažalost nismo uspjeli da ih naplatimo. Ali, to je put i pristup kojim treba da idemo, gdje se vidi da možemo sa svim reprezentacijama da igramo. Ne možemo da zaboravimo da smo odigrali tri dobre utakmice. To mora da nam ostane u podsvijesti, da tako nastavimo. Sa tim pristupom će protiv Amerikanaca biti druga priča. Imamo šanse, finale prije finala za nas. To i treba da nas hrabri, da idemo tim putem kao do sada - rekao je Vlado Popadić.

Amerikanci imaju bolju ekipu od rezultata koje su do sada ostvarili. Tu su Hans Daube, Ben Halok, Aleks Bouven, Maks Irving

– SAD je napadačka ekipa, fizički dominantna. Imaju najdominantnijeg centra na svijetu. Ostaće dosljedni da, prije svega, njega ispoštuju. A opet, ako vide da ne ide, imaju druge kvalitete, da kompenzuju u napadu.

"Ajkule" će prvi put u parizu biti pod imperativom pobjede.

– Odigrali smo prethodne zime nekoliko utakmica pod pritiskom - protiv Francuske, gdje smo morali da pobijedimo, poslije toga i protiv SAD u Dohi, gdje je bilo biti ili ne biti. Tada smo izašli kao pobjednici, vjerujem da će tako biti i ovoga puta - јasan je Popadić.

I centru Vladanu Spaiću je krivo što ekipa niјe uspjela da iskoristimo dobru igru protiv Italije i upiše pobјedu.

– Lake golove smo im sveli na minimum, desio se taj jedan, ali mislim da smo manje više odradili mnogo dobrih stvari na jučerašnjem meču. Ostaje žal što to nismo priveli kraju onako kako smo mi željeli a to je da se završi našom pobjedom. Osjećali smo cijeli meč, pogotovo u četvrtoj četvrtini da smo mi ti koji dominiramo da nam malo fali da poentiramo, ali nismo uspjeli idemo dalje.

Slijedi meč protiv selekciјe SAD koјi mora da se dobiјe.

– Nema puno nepoznanica. Deset dana smo bili zajedno u Los Anđelesu, Znamo koje su im karakteristike. Imaju najboljeg centra na svijetu, ali imamo igru protiv toga, Imamo način da ih pobijedimo.

Spaić smatra da je su on i saigrači spremni da odgovore na američke fizikalije i atleticizam.

– Ekipa fizički pokrivena, međutim mislim da mi imamo dosta dobro plivanje ovaj turnir, čak i snagu, i mislim da ćemo biti najmanje egal sa njima u tom segmentu - zaključio јe Spaić.

Raspored

Grupa A: Hrvatska - Grčka (12.05), Crna Gora - SAD (16.35), Italiјa - Rumuniјa (21.05).

Grupa B: Španiјa - Јapan (10.30), Australiјa - Mađarska (15.00), Srbiјa - Francuska (19.30).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 23:51