Problemi zbog vjetra / -FOTO: COK
05/08/2024 u 18:44 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dukić završio nastup na OI na 14. mjestu

Pošto se deveta i deseta regata neće voziti zbog nedostatka vjetra, za "medal rejs"se računaju rezultati prethodnih osam

Ipak se deveta i deseta olimpijska regata na regatnom polju u Marseju neće voziti.

Najprije je stigla informacija da će današnje regate biti pomjerene za nekoliko sati zbog nedostatka vjetra, zatim da su otkazane i odložene za sjutra, a sad da su otkazane i da se uopšte neće voziti, tako da se za "medal rejs" računaju rezultati prethodnih osam regata.

Tako je crnogorski jedriličar Milivoj Dukić ostao bez šanse da uđe u Top 10 i završio je Olimpijske igre. Nakon osam etapa Dukić se nalazio na 14. mjestу, što je njegov najbolji plasman na Olimpijskim igrama. Ovo su bile njegove četvrte Olimpijske igre.

-Malo neočekivano, ali eto, na nesreću zbog loših vremenskih prilika, to jest nedostatka vjetra, nismo uspjeli da završimo te posljednje regate, tako da rezultat ostaje od juče. Završavam Olimpijske igre kao 14. plasirani, ujedno je to i moj najbolji plasman na Igrama. Јedno je sigurno, zaista mogu da budem ponosan i srećan na ovaj rezultat prije svega, jer je ovo bio dug i težak, jako težak proces spojen sa onim olimpijskim ciklusom iz Tokija, rekao јe Dukić. - Bilo je za mene ekstremno teško opstati na ovom nivou sporta, ali evo, zaista sam pokazao i sebi da sam zbilja među najboljima i svjetskim prvacima i takmičarima koji imaju medalje sa svih najjačih svjetskih takmičanja, maltene sam završio na istom broju bodova. Falilo je iskustva u određenim situacijama za ulazak među deset najboljih i toj borbi za medalje. Regate koje sam odjedrio, drugo, treće, sedmo mjesto su pokazatelj da sam apsolutno konkurentan u samom svjetskom vrhu i da sam mogao s pravom da se nadam i vrhunskom rezultatu. Opet ponavljam, to je sport, nadam se da će biti prilike u budućnosti za popravku i za još bolji plasman, rekao јe naјuspјešniјi crnogorski olimpiјac.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 03:16