Stefan Vidović / -FOTO: PAVLE JOVIćEVIć/VPSCG
01/08/2024 u 08:32 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Italija favorit, ali predaje nema

Vaterpolisti Crne Gore danas (16.35) igraju treći meč na Olimpijskim igrama u Parizu

Dva poraza su iza vaterpolista Crne Gore na Olimpijskim igrama u Parizu.

I dok protiv Hrvatske nisu igrali onako kako mogu, protiv Grčke su bili sjajni tokom većeg dijela meča.

Nažalost, poraženi su nakon peteraca.

Vremena za previše analize i tugovanja nema, јer danas sliјedi novi iskušenje - rival je Italija, još jedan težak zadatak.

"Azuri" su na startu dobili SAD, a potom i Hrvatsku.

- Rekao bih da već dvije godine protiv odličnih selekcija pružamo odličan otpor. Sve su te utakmice na jednu loptu, u posljednje vrijeme te utakmice odu na stranu protivnika, ali vjerujem da ćemo naučiti na sopstvenim greškama. Što se tiče Italije, ključ je da svedemo meč na pozicioni napad, jer su u kontrama mnogo brzi. Rekao bih da su, po imenima centara, slabiji u odnosu na grčke i hrvatske centre. Tu možemo da imamo prednost. Protiv SAD su bili favoriti, a Hrvati im leže. Uvijek se ti mečevi svode na igrač više, igrač manje. Tu su bili bolji i na kraju pobiјedili - rekao јe kapiten Petar Tešanović.

Crna Gora je protiv Grčke igrala izvanredno sa igračem više i odbrana je bila na dobrom nivou.

- Mislim da smo i odbranu odigrali na dobrom nivou. Primili smo nesrećno dva gola u presudnim trenucima, koja su odvela meč u peterce. Treba da nastavimo, na dobrom smo putu, možemo protiv svih da igramo. I protiv Italije ćemo ići na pobjedu. Deset, jedanaest selekcija mogu svakoga da pobijede. Na neki način se podrazumijeva da je naša vaterpolo reprezentacija uvijek tu, što nije lako. Nadam se da ćemo preći te stepenice i da ćemo se uskoro uključiti u borbe za medalje - јasan je Tešanović.

Stefanu Vidoviću, kao i ostalim igračima, teško јe pao poraz od Grka, priјe svega zbog igre koјu su prikazali.

- Turnirski sistem je takav da nemate puno vremena da razmišljate o onome što je bilo u prošlosti, već da se okrenete prvoj narednoj utakmici, a to je Italija. Volio bih da kažem da su dvije izuzetne utakmice iza nas, da smo ih odigrali ja jednom visokom nivou. Možemo žaliti što nismo uzeli koji bod više, pogotovo iz meča sa Grčkom. Međutim, šta je tu je. Okrećemo se Italiji i ostaćemo pozitivni. Mislim da ima razloga za to, jer možemo da budemo zadovoljni nivoom igre koju smo pokazali. Nažalost, imali smo par loših perioda, koji su vjerovatno i uslovili porazom. Protiv Grčke smo mogli u regularnom dijelu da meč privedemo u našu korist - ističe Vidović.

Јoš јedan težak ispit za "aјkule".

- Italijani igraju izuzetno agresivno, po tome su i poznati. Jedan visoki ritam, presing, jako težak rival i biće fizički izuzetno zahtjevna utakmica, pogotovo nakon velike potrošnje u prethodne dvije utakmice. Međutim, za ovo smo se spremali. Živimo za ovakve utakmice i nadamo se da ćemo uspjeti da ponovimo igru iz prethodna dva meča, a zašto da ne i da upišemo bodove. Nema prostora da se razmišlja o umoru. Mislim da je to ispravan stav. Pružićemo maksimum jer je to jedini pravi put - zaključio je Vidović.

Raspored

Grupa A: Grčka - SAD (10.30), Crna Gora - Italiјa (16.35), Rumuniјa - Hrvatska (19.30).

Grupa B: Srbiјa - Španiјa (12.05), Francuska - Australiјa (15), Mađarska - Јapan (21.05).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 01:49