Vasilije Micić / -FOTO: FIBA
10/08/2024 u 13:18 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Micić: Najveći uspjeh u karijeri

Plej Srbije srećan zbog osvajanje bronze

Košarkaši Srbije su smogli snage da odigraju još jednu sjajnu utakmicu, dobiju Njemačku i da se sa bronzom vrate kući.

Zbog toga je bilo i zadovoljstvo u taboru "orlova" nakon završetka meča za treće mjesto.

- Najvažnija je medalja, a ja za lična dostignuća odavno ne marim. Srećan sam kad pomognem ekipi, danas je to bilo bolje, nekad je i lošije. U glavi nam je uvijek da damo maksimum kada igramo za Srbiju. Ovo je za mene najveći uspjeh u karijeri - rekao je plej Vasilije Micić.

Zatim se osvrnuo na poraz protiv selekcije SAD-a u polufinalu:

- Nema tu šta da se doda, sve je to sa razlogom da se nauči iz takvih utakmica. Ljepši je osjećaj pobijediti, ali iz svega učiš. Mislim da nam je to dalo dodatnu motivaciju, nije lako spremiti se za utakmice u ovakvim terminima. Meni ova bronza sija kao zlato, ja imam malo problema sa ekspresijama, ali vjerujte da mi znači najviše u karijeri. Sve igrače bih pohvalio zaista, nikoga ne ističem, svi su dali doprinos - objasnio je Micić.

Filip Petrušev je, kao i čitava ekipa, odigrao dobar turnir.

- Fenomenalni su utisci. Zaslužili smo ovo, kroz cijele pripreme, kroz cio turnir, pogotovo poslije onoga meča sa selekcijom SAD. I dalje nam je možda to u glavi, ali smo se skupili i uzeli smo ono što nam pripada, ono što je naše. Stvarno smo se skupili, zaslužili smo da uzmemo barem bronzanu medalju. Možda je i bolje što smo igrali u 11, pošto nismo puno mislili o onome što je bilo prije dva dana i iskupili smo se i stvarno pokazali karakter i odigrali smo fenomenalno protiv jedne od najboljih ekipa na turniru. Vratili smo im za ono iz prethodne godine iz Manile - istakao je centar Olimpijakosa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 05:42