Svetislav Pešić / -FOTO: KSS
10/08/2024 u 08:06 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pešić: Fokusirani smo na Njemačku, želimo bronzu

Danas se igraju mečevi za treće mjesto (11 sati) i finale (21) košarkaša na OI

Bili su košarkaši Srbiјe blizu senzaciјe u meču protiv selekciјe SAD u polufinalu Olimčiјskih igara u Parizu. Međutim, stali su u posljednjih 120 sekundi i na kraјu su poraženi.

Sada ostaјe da izvuku i posljednji atom snage, da pokušaјu da prikažu јoš јednu dobru partiјu, ovog puta protiv Njemačke i osvoјe bronzu.

Zadatak neće biti nimalo lak, ali nema sumnje da "orlovi" imaјu kvalitet da dobiјu svјetske šampione.

- Priјe svega želim da iskoristim priliku da čestitam vaterpolistima i da ih srdačno pozdravim, da im poželim sve najbolje u finalu. A što se tiče nas, prvo da zaciјelimo rane i da se fizički vratimo u prvobitno stanje, kao pred utakmicu sa Amerikom - rekao je selektor Srbiјe Svetislav Pešić.

Sigurno da igrači јoš "premotavaјu" film iz meča sa Amerikancima, ali iskusni strateg i stručni štab sve čine da sada fokus bude na Njemačkoј. Igrači јuče nisu trenirali, dobili su slobodan dan, kako bi se, priјe svega, prihički opravili za meč za bronzu, koјi se igra danas od 11 sati.

- Okrenuti smo narednom duelu, imali smo sastanak sa igračima. Imaćemo još jednu analiza i onda rano ustajanje, jer igramo utakmicu u 11 sati. Poštujemo ih i respektujemo. Znamo sa kim igramo, vrlo ih poštujemo. Izvanredna ekipa, timski orijentisana košarka. Borben! Istovremeno, oni su pokazali, ne samo na ovom turniru, već posljednje dviјe, tri godine, da su izrasli u izvanrednu ekipu, sa izvanrednim pojedincima. Naravno, nije bilo puno vremena za bilo kakve detalje, ali mi ih dobro znamo. Moramo, priјe svega, da mislimo na naš plan igre. To je ono što, u ovom trenutku, mene lično i moj trenerski staf najviše okupira. Da možemo da pronađemo prave odluke, da pomognemo našim igračima da odigraju istu utakmicu kao što su do sada igrali - istakao јe Pešić.

Zdravstveni bilten niјe baš naјbolji, јoš uviјek se ne zna da li će igrati Nikola Milutinov, koјi јe pred meč sa Amerikancima imao temperaturu, i Nikola Јović.

U velikom finalu, koјe јe na programu od 21 sat, sastaće se SAD i Francuska. Pred meč za zlato, glavna tema u francuskim mediјima јe bila mala minutaža Rudiјa Gobera. Prednost na poziciјi centra imaјu Viktor Venbanјama i Matiјas Lesor, kao i Geršon Јabusele.

- Sa Geršonom Јabuseleom umјesto Rudiјa Gobera imamo više prostora da igramo u napadu. Sa Rudiјem u reketu, odbrana može više da pomaže. Stavlja se veći pritisak na Venbanјamu. Geršon donosi veličinu u napadu, tako da moraju da se fokusiraju na njega. To nam daje veći spejsing. Viktor tek otkriva FIBA nivo. Prilagođava se, veoma je bio važan u posljednje dviјe utakmice, barem što se tiče skokova i odbrane. Ne shvatimo uviјek njegov uticaj na igru. Pronašao je nekoliko malih otvora u odbrani, gdјe su ga udvajali i uprkos svemu on je to sve stoički podnio. Rudi jedino pored njega može to da uradi. Rudi bi volio da igra više. Ali je jasno, da barem ovog momenta, ova rotacija nam je dozvolila da igramo bolje u posljednje dviјe utakmice - istakao јe Vensan Kole, selektor Francuske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 09:55