Danka Kovinić eliminisana / EPA-EFE-DIVYAKANT SOLANKI
28/07/2024 u 13:16 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Velika pauza ostavila traga: Danka uzela samo gem protiv Sakari

Grčka teniserka opravdala ulogu favorita

Pauza od skoro godinu dana ostavila je traga - Danka Kovinić je nastup na olimpijskom turniru završila u prvom kolu, a prejaka za nju na "Suzan Lenglenu" bila je Grkinja Marija Sakari, osma igračica na VTA listi - 6:0, 6:1 za 58 minuta.

Podsjetimo, zbog problema sa povredom leđa Danka je van terena od septembra prošle godine, pa je daleko od prave forme.

- Zadovoljna sam samim tim što sam ovdje danas, poslije tolike pauze. Nije lako vratiti se i biti na visokom nivou. Marija Sakari je težak protivnik, nezgodan igrač. Pogotovo što je moj servis, koji je trebalo da bude 180-183, bio 162 kilometra na čas. Ne zato što sam imala bol, nego tijelo još nije naviklo da može više. Treba mi još vremena da se vratim na 100 odsto. Žao mi je što Olimpijske igre nisu bile nešto kasnije. Ponosna sam na sebe, jer znam kroz šta sam prošla posljednjih deset mjeseci da bih bila ovdje - rekla je Kovinić nakon meča protiv Sakari.

Danka planira da krajem septembra igra turnire niže kategorije kako bi ušla u ritam.

- Nadam se da ću, kada krenu turniri u Južnoj Americi, u oktobru i novembru, učestvovati na turnirima WTA 125 kateogrije. Ako sve bude kako treba koristiću svoj specijalni renking za Australijan open. Vidjeću poslije kako budem napredovala, kako mi renking bude napredovao. Mislim da neće biti lako, jer vjerovatno neću imati rang uopšte, tako da ću početi od najmanjih turnira. Biće dug put, samo da tijelo bude zdravo, da me sluša. Željna sam, imam novu energiju u timu, ljude koji žele da se dokažu -istakla je Kovinić.

Meč Danke Kovinić pratili su premijer Milojko Spajić sa šefom kabineta Brankom Krvavcem, predsjednik COK-a Dušan Simonović i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 09:48