OI 2024 / -FOTO: FIBA
11/08/2024 u 18:04 h
D.B.D.B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vladavina Amerikanki traje

Osma uzastopna olimpijska titula za košarkašice SAD-a

Poznato je kakvu silu u košarci predstavljaju selekcije SAD-a. Muška reprezentacija je klasa za sebe, ali ni oni nemaju tu vrstu dominacije u igri pd obručima kakvu ima ženski tim. Naime, američke herojine vezale su osmo zlatno odličije na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri.

Međutim, imale su izabranice Keril Riv vjerovatno najteži ispit u kompletnom istorijatu olimpijskih finala. Domaći sastav, Francuska do kraja se držala u igri i prijetila da preuzme tron, ali ipak će ostati upisan konačni trijumf Amerikanki rezulatom 67:66. 

Najuzbudljivija borba za zlato na takmičenju košarkašica u 58. godina dugom istorijatu ove ,,discipline", velika je zasluga ,,Trikolorki" koje su bile više nego dostojne rivalke, te čak posle izjednačenog prvog poluvremena, imale plus pet u trećoj dionici. Ipak, aktuelne šampionke su u posljednjih 10 minuta na iskustvo prelomile utakmicu. 

Aja Vilson sa 21 poenom bila je najzaslužnija što će su najsjajnije medalje ponovo zasijale oko vrata američkih reprezentativki. Dvocifrenim učinkom ispratile su je Kaleh Kuper i Kejsi Plam sa po 12 poena. U ekipi Žan Aima Tupana najbolja je bila Gabi Vilijams sa 19 poena. 

Za bronzano odličije izborile su se Australijanke pobjedivši Belgiju 85:81.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 16:17