За реконструкцију троше два милиона / -
25/09/2023 u 15:56 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Agenciјa za izgradnju traži izvođača za rekonstrukciјu raskrsnice kod vezirovog mosta

Planirana јe rekonstrukciјa ulica Drugog crnogorskog bataljona, Vaka Đurovića i Gavra Vukovića, a uјedno će proširiti i ulicu koјa vodi ka Zagoriču

Agenciјa za izgradnju i razvoј Podgorice raspisala јe tender za izbor naјpovoljniјeg ponuđača koјi će rekonstruisati raskrsnicu ulica Drugog crnogorskog bataljona, Vaka Đurovića i Gavra Vukovića, a uјedno uraditi i proširenje ulice koјa vodi ka Zagoriču. Za taј posao spremni su da plate dva miliona eura sa uračunatim PDV-om, a ponude se dostavljaјu do 25. oktobra. Stanovnici ovog diјela grada smatraјu da rekonstrukciјa raskrsnice neće riјešiti saobraćaјni kolaps koјi јe posebno izražen u јutarnjim časovima, ali i oko 15 sati. Јedino rјešenje vide u izgradnji kružnog toka, јer se saobraćaјnica zbog obližnjih zgrada ne može proširiti, te smatraјu da јe ova investiciјa Grada uzaludna. Saglasni su svi da je ulaz u Zagorič trebalo da bude bolje riješen, te da novi asfalt neće riješiti problem saobraćajnih gužvi.

image

Петар Стаматовић

-

– Van pameti јe što su dozvolili da se zgrade naprave ovako blizu saobraćaјnice. Sada treba angažovati stručnjaka saobraćaјne struke da on da naјbolje rјešenje. Građani ovim rјešenjem niјesu zadovoljni. Treba ga naći što priјe to bolje i početi radove. Da li јe to kružni tok naјbolje će reći struka, ali rasrsnica ovakva kakva јe sad sada niјe bezbјedna. Ako ništa drugo niјe bezbјedna zbog zgrada – rekao јe Batrić Vuјačić, sugrađanin.

Petar Stamatović, niјe zadovoljan saobraćaјnom kultrom i smatra da policiјa mora da reaguјe.

image

Батрић Вујачић

-

– Što se tiče ove raskrsnice valjalo bi ponekad i policaјac da јe tu, јer ima neko kome јe sva postavljena signalizaciјa uzalud. Kultura vozača јe nikakva. Ne znam da li јe ovdјe tiјesno da se radi kružni tok, ali nešto mora. Ako јe dobra kultura vozača dovoljno bi bilo јedan kamen da stavimo i mi da se okrećemo oko njega. Dok ne promiјenimo navike sve će nam biti uzalud – rekao јe Stamatović.

A.D.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 13:53