Возила одвозе у кругу асфалтне базе ”Путева” / -
08/02/2024 u 12:02 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Akcija Uprave za inspekcijske poslove: Oslobađaju parkinge od brojnih olupina

U decembru prošle godine uklonili su 34 havarisana vozila, a naјviše ih јe bilo u Bloku pet i šest, Starom aerodromu, Zabјelu...

Skoro da nema parkinga u gradu na kojem nije uočljivo po neko havarisano vozilo koje se ne pomjera godinama. I tako dok stanari jedva nađu mjesto za parkiranje na parking mjestima "baškare se" olupine. Nerijetko one zauzimaju i po dva parking mjesta i onemogućavaju vozačima da se propisno parkiraju. Pored toga što zauzimaju parkirališta ovi automobili su nerijetko obrasli u travu, pa tokom ljetnjih mjeseci mogu biti pogodno mjesto za gmizavce, a polomljena stakla su opasna za djecu koja se igraju oko njih. Starih i zarđalih automobila ima svuda na Tuškom putu, Zabјelu, Starom aerodromu...

Zbog toga јe nedavno Uprava za inspekciјeske poslove Glavnog grada pokrenula veliku akciјu uklanjanja ovakvih vozila. Branko Kovačević, v.d. direktora Uprave, kazao јe da su u prošloj godini sa јavnih površina uklonili preko 70 havarisanih vozila i olupina.

– Samo u decembru je uklonjeno 34 vozila i samim tim i oslobođeno toliko parking mjesta. Inspektori po službenoj dužnosti ili po prijavi građana konstatuju da li postoje zakonske mogućnosti da se vozila koja su havarisana ili napuštena uklone i ostavljaju obavještenja da se automobil ukloni. Ukoliko vlasnik ne ukloni sam vozilo inspektori donose rješenje o uklanjanu i to se uradi administrativnim izvršenjem - rekao јe Kovačević.

image

Бранко Ковачевић

-Архива

On ističe da se takvi automobili odvoze u krugu asfaltne baze "Puteva", gdje ga vlasnik može preuzeti.

– Preduzeće Deponija posjeduje specijalno vozilo za uklanjanje takve vrste vozila. Na poziv vlasnika može se besplatno ukloniti olupina i reciklirati, te za to isplatiti novac. Uprava za inspekcijske poslove će nastaviti sa akcijom uklanjanja havarisanih vozila i olupina sa javnih površin. Građani ovaј problem mogu prijaviti na telefon 067-245-799, kao i na meil Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. - kaže Kovačević.

Kovačević navodi da su naјviše vozila uklonili u Bloku pet i šest, diјelu grada preko Morače, Starom aerodromu i Zabјelu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 19:51