/ -FOTO: DAN, ARHIVA
30/06/2022 u 10:07 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Alivodić od sjutra obustavlja prevoz ka Zeti i Kokotima

Nismo u mogućnosti da od 1. jula vozimo na ovim linijima jer radnika ima sve manje, goriva nemamo, a pomoći niotkud, navodi Alivodić

Mještani Lijeve Rijeke, Zete i Кokota od sjutra ostaju bez prevoza jer će autobusi prevoznika Harisa Alivodića prestati da saobraćaju na ovim linijama pošto nisu dobili pomoć koja im je najavljena kako bi prebrodili finansijsku krizu u poslovanju zbog povećanja cijena goriva.

Sve četiri linije, kako je naveo Alivodić, sjutra će vratiti Sekretarijatu za saobraćaj, o čemu ih je on i obavijestio.

U pitanju su linije 12-13 (Podgorica-Bioče- Lijeva Rijeka- Veruša-Uvač), zatim na linija 23 (Podgorica - Botun), linija 28 (Podgorica-Golubovci-Vukovci-Ponari-Žabljak Crnojevića), ali i na linija 54-55 (Podgorica-Кokoti-Grbavci).

–Na sastanku smo prošle sedmice dobili obećanje da će nam se pomoći i akcenat je tada stavljen na to da i Vlada treba da nam pomogne. Pošto od tada do danas nije urađeno ništa, a svakodnevno smo u teškoj situaciju, odlučio sam da vratim liniji L 12-13, L 23, L 28 i L 54-55. Nismo u mogućnosti da od 1. jula vozimo na ovim linijima jer radnika ima sve manje, a nemamo goriva. O ovoj namjeri sam obavijestio Sekretarijat. Sekretarka za saobraćaj je uvijek komunicirala sa nama i trudila se, nije do nje. Ona je učinila koliko je mogla, valjda neko drugi koči tu pomoć. Pretpostavljam da nama ljudi ne vjeruju, ali eto ima novih autobusa pa neka se voze – poručio je Alivodić.

On dodaje da je i situacija u gradskom prevozu jako loša.

– Žao mi je da posao koji sam radio četvrt vijeka sada napustim ali mislim da tu nema hljeba na ovaj način. Ovo nema veze sa ekonomijom, sa finansijama, ni sa zdravom logikom. Do kada ćemo moći da vozimo ne znam, jer je loša situacija. Vozili smo do nedavno po cijeni od 89 centi po litru, sada je 1,78 eura litar. Volio bih da neki ekspert za finansije iz grada dođe i izvede moje preduzeće na zelenu granu. Svi iz okruženja daju pomoć. Mi smo dobijali pomoć ali to je nedovoljno. Ne može da neko ko upravlja gradom, saobraćajem i finansijama, da neko od koga zavisi moje preduzeće, da toliko familija sjutra izvede na ulicu da ih ostavi bez posla, samo zbog toga što tvrdoglavo drži da cijena prevoza mora da ostane 90 centi. Ako hoćete da se vozite za 90 centi morate da nađete način da to platiti. Mi nemamo novca za to – navodi Alivodić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 21:19