02/07/2024 u 13:37 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) Arsović: Katastrofalno stanje pumpne stanice Farmaci

Na osnovu fotografija jasno je da PS nije obezbijeđena na valjan način i da se uopšte ne održava, te s toga se postavlja pitanje kakvu vodu su pili građani u prethodnom periodu, napisao je Arsović

Odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Vladan Arsović objavio je u kakvom je stanju pumpna stanica Farmaci. 

– Uz prikrivanje laboratorijskih rezultata, koji su po zakonu morali biti objavljeni, lično sam se uvjerio u kakvom je stanju pomenuta pumpna stanica. Na osnovu fotografija jasno je da PS nije obezbijeđena na valjan način i da se uopšte ne održava, te s toga se postavlja pitanje kakvu vodu su pili građani u prethodnom periodu. Kada vidite razvaljen prozor, prljavštinu, činjenica da svako može da pristupi samoj lokaciji i uz to znate da se i voda ne hloriše ko zna od kad, jer je u kvaru uređaj za automatsko doziranje kod hlorisanja, ne treba da čude katastrofalni bakteriološki rezultati testiranja vode – rekao je Arsović.

On poziva nadležne u preduzeću Vodovod da se ne igraju sa životima sugrađana nego da obavijeste nadležne i javnost o problemu, što su dužni i po zakonu i da urade nešto po pitanju saniranja kvarova i ogromnih propusta.

– Uz to, nadam se da, iako su pokušali da prikriju havariju sa otkinutom pumpom iza restorana Šume koja je završila na dnu bunara, rade na tome da saniraju kvar to jeste da su u procesu nabavke nove pumpe, jer je njen rad najpotrebniji, upravo u ovim ljetnjim mjesecima - rekao je on. 

On je obavijestio da je sledeće mjesto koje će posjetiti prepumpna stanica Iverak u Piperima, kako bi utvrdio kakvo je stanje sa rezervoarom, uz nadu da je već uzet uzorak za ispitivanje vode, jer nakon nekih saznanja od mještana Pipera, sumnjam u i njenu ispravnost.

– Pozivam građane da svi zajedno zaustavimo ovaj haos koji vlada u preduzeću Vodovod, da prijavite sve nepravilnosti i da pokušamo da zaštitimo zdravlje svih nas, jer očigledno u Vodovodu i gradskoj upravi ne mare mnogo za to – rekao je Arsović. 

Za sve ove tvrdnje kontaktirali smo preduzeće Vodovod. Iz ovog preduzeća očekujemo bliže informacije o svemu što je odbornik Arsović iznio. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 13:39