SDT da preispita imenovanje Zdravka Blečića / - FOTO: ANDRIJANA DABANOVIć
09/02/2024 u 10:26 h
Nataša Spaić, Andrijana DabanovićNataša Spaić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Arsović: SDT da preispita imenovanje Zdravka Blečića

Arsović je hronološki obrazlozio zaposlenje Zdravka Blečića za v.d.komandira Sluzbe zastite i spasavanja i koje je sve nepravilnosti utvrdila Upravna inspekcija

Klub odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada pozvao je Specijalno državno tužilaštvo da pokrene postupak ispitivanja imenovanja Zdravka Blačića, za v.d. komandira Službe zaštite i spasavanja. Odbornik DPS-a Vladan Arsović saopstio je da Blečić ne ispunjava uslove koje su propisane zakonom, a to je da ima uslov VII 1 nivo obrazovanja na poslovima zastite i spasavanja. 

Arsović je hronološki obrazlozio zaposlenje Zdravka Blečića za v.d.komandira Sluzbe zastite i spasavanja i koje je sve nepravilnosti utvrdila Upravna inspekcija po kojima, kako je rekao, nije postupila gradonačelnica Olivera Injac.

- S ozbirom na to da gradonačelnica nije razriješila Blečića, mi ćemo SDT-u poslati obavještenje na dalje postupanje - rekao je Arsović.

On je pozvao gradonačelnicu da popravi odnos prema opozicionim odbornicima jer, kako je rekao, oni rade u interesu građana. 

Komnetarišući krivičnu prijavu Glavnog grada protiv Gorana Jankovića, bivšeg komandira Službe zaštite i spasavanja, Ksenija Aranitović (DPS) je saopstila da ne bi davala dodatne komentare.

- To možemo smatrati vidom politickog revanšizma. Vjerujemo u nepristrasnost sudova - rekla je Aranitović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:38