/ -
23/06/2022 u 10:15 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Aутобуски превозници одложили прекид превоза на недјељу дана

Из Главног града нам је саопштено да ће Влади упутити допис како би се нашло трајније рјешење јер ово превазилази услове пословања, поручује Аливодић

Аутобуски превозници Харис Аливодић и Јанко Булатовић одустали су од намјере да обуставе превоз путника у приградском превозу јер им је на састанку са Лазарелом Калезић, секретарком за саобраћај, саопштено да се тражи начин да им се помогне да превазиђу финансијску кризу. Обуставу приградског превоза и смањење броја полазака на градским линијама Аливодић је најавио прије два дана због великих финансијских трошкова које трпе због новог повећања цијена горива. Међутим, од те намјере је одустао након састанка са секретарком иако им из Града није понуђено привремено рјешење за рјешавање проблема, већ само најава да ће допис за помоћ упутити Влади. Подгоричани ће, како наводи Аливодић, бити сигурни да превоз у приградском превозу неће бити укинут а ни цијене повећане до уторка, 28. јуна за када је заказан нови састанак.

– Из Главног града нам је саопштено да ће Влади упутити допис како би се нашло трајније рјешење јер ово превазилази услове пословања. Знам да морају да хитно да реагују јер се нама не пише добро. Сада идемо рестриктивно због љетњих распуста и надамо се да ће тај минус бити минималан. Ово је основна дјелатност којом се бавим преко 25 година па ми није до прекидања било каквих линија, нити бих радо поскупио карту а да нема услова за то. На састанку нам је саопштено да ће допис Влади упутити одмах, никакву привремено рјешења за сада нам није понуђено, разматра се начин како да нам се помогне. Најзадовољнији би био када би неко дошао са чаробним штапићем јер је ситуација катрофална, али морамо да видимо неки начин, неки модел тако да превазиђемо ситуацију – поручио је Аливодић.

Директор БЛТ-а Јанко Булатовић саопштио је да промјена цијена у градском превозу неће бити али и да неће обустављати превоз.

– Саопштено нам је да ће Главни град помоћи онолико колико је у њиховој моћи и упутити Влади захтјев да ће тражити од њих помоћ. Чућемо мишљење представника Владе по овом питању – навео је Булатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:31