/ -
23/06/2024 u 16:50 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Azil za napuštene životinje: Uginulo 13 pasa od parvo virusa

Ovlašćeni veterinar u Skloništu je pregledom utvrdio da je trenutno sedam štenadi pozitivno na parvo virus, i svi su na liječenju u Skloništu i u veterinarskoj ambulanti, a od posljedica ovog virusa uginulo je 13 štenaca, kažu iz Čistoće

U Skloništu za napuštene i izgubljene kućne ljubimce na Vrelima ribničkim od posledica parvo virusa uginulo je 13 štenaca.

– Trenutno se u Skloništu nalaze 172 psa, a od ovog broja je 24 štenca. Ovlašćeni veterinar u Skloništu je pregledom utvrdio da je trenutno sedam štenadi pozitivno na parvo virus, i svi su na liječenju u Skloništu i u veterinarskoj ambulanti, a od posljedica parvo virusa uginulo je 13 štenaca. Prethodnih dana smo svakodnevno, u saradnji sa veterinarima i volonterima, radili sve da pružimo pomoć životinjama koje su zaražene parvo virusom, a medijima smo dostavili informacije koje su u datom trenutku bile jedine tačne i izvjesne. Shodno proceduri, povodom aktuelne situacije u vezi pojave parvoviroze u Skloništu za napuštene i izgubljene kućne ljubimce u Podgorici, inspektori Uprave za bezbjednost hrane i veterinu izvršili su u petak, 21. juna, inspekcijski nadzor i rješenjem definisali niz radnji i mjera, koje smo dužni sprovesti sa ciljem sprečavanja širenja parvo virusa - saopštili su iz Čistoće.

Mašković: Alarmantno u azilu, više od 20 uginulih pasa

Iz ovog gradskog preduzeća obavještavaju građane da su, između ostalog, u narednih 30 dana zabranjene posjete Skloništu.

– Takođe, zabranjen je prijem novih štenadi, kao i prijem posjetilaca sa ciljem udomljavanja, a isto će se sprovoditi posredstvom volontera koji će imati pristup Skloništu. Sve naložene mjere sprovešćemo sa ciljem pomoći životinjama i što bržeg rješavanja trenutne situacije - kazali su iz Čistoće.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. jun 2024 16:51