12/06/2024 u 20:05 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Blok šest dobio park na 4.000 kvadrata

Park je oplemenjen velikim brojem sadnica drveća, a u pitanju su autohtone vrste koje su prilagođene uslovima Podgorice, rekla je Milica Vukčević

Stanovnici Bloka šest dobili su novi park na uglu Ulice Meše Selimovića i Bulevara Mihaila Lalića. Park je izgrađen na površini od 4.000 kvadrata i kako je kazala Milica Vukčević, pi ar Zelenila, ima sadržaje za sve generacije. Park su otvorili zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević, direktor Zelenila Petar Krivokapić i Snežana Mugoša, iz Instituta za ljekove i medicinska sredstva.

image
-

– S obzirom na to da su ugrađeni parkovski i sportski mobilijar, kao i dječje igralište na bezbjednoj podlozi od tartana, možemo reći da je park za sve generacije. Park je oplemenjen velikim brojem sadnica drveća, a u pitanju su autohtone vrste koje su prilagođene uslovima Podgorice. Uradili smo i sistem za navodnjavanje kako bi biljkama bile obezbijeđene dovoljne količine vode - rekla je Vukčević.

Gradnju ovog parka osim Zelenila pomogli su Agencija za stanovanje i Komunalne usluge.

– Kolege iz Agencije za stanovanje su ogradile prostor i ugradile sportke sadržaje, dok su ekipe iz Komunalnih usluga osvijetlile park. Zelenilo je u izgradnju parka uložilo 130.000 eura. Izgradnju je potpomogao Institut za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore koji su danas zajedno sa nama simbolično posadili dvije sadnice drveća - kazala je Vukčević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 00:54