Stanovnici Gornje Gorice traže kružni tok / Mićko Vujisić
19/04/2023 u 16:05 h
Nataša Spaić, Mićko VujisićNataša Spaić, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Blokiran bulevar kroz Gornju Goricu: Stanovnici traže gradnju kružnog toka

Gornjogoričani traže da se na raskrsnici ulica Kosmajske i Ličke, u blizini groblja, napravi kružna raskrsnica

Polučasovnom blokadom novog bulevara kroz Gornju Goricu, stanovnici ovo naselja su još jednom nadležnima skrenuli pažnju da što prije počnu gradnju kružnog toka.

Gornjogoričani traže da se na raskrsnici ulica Kosmajske i Ličke, u blizini groblja, napravi kružna raskrsnica.

Obećanje da će kružni tok biti građen su, kako tvrde, dobili od Ministarstva ekologije, Prostorno planiranja i urbanizma. Međutim, da bi se počela izgradnja, kako je prije dva dana iz Uprave za saobraćaj saopšteno Danu, neophodno je da se izmijeni planska dokumentacija i glavni projekat u kojima sada on nije ucrtan. 

–U 21. viјeku mi nemamo adekvatno riјešen ulaz na bulevar. Bliži nam se turistička sezona i mislim da tek predstoјe problemi. Mi hoćemo da se ispoštuјe oni što smo u decembru prošle godine dobili od nadležnih - a to јe kružni tok. Mi smo pola godine protestovali i bivši gradonačelnik nas nikad niјe posјetio. Nismo očekivali danas nikog od nove gradske uprave, liјepo bi bilo da su nas iznenadili ali do toga niјe došlo. Nama bi milo bilo da se neko poјavio i obјasnio zbog čega se ovo ovoliko čeka – rekao јe Danko Korać, stanovnik.

Anka Јovetić je navela  da će se obratiti Oliveri Injac, gradonečalnici Podgorice, sa namјerom da im pomogne u rјešavanju problema.

– Molimo da se odradi kružni tok јer јe to opšti interes. Bivši gradonačelnik niјe htio da nas primi na razgovor. Sada јe sve u rukama nove gradonačelnice. Borićemo se, nećemo se odavde pomјerati –navela јe Јovetić.

Stanovnik Gornje Gorice Igor Lazarević navodi da bi im kružni tok značio puno.

–Kružnog toka niјe bilo pa smo ga izdeјstvovali. Ako nema toga priključka, onda bulevar niјe pravljen za nas. Nadamo se da će nova gradska uprava da se pozabavi sa nama. Ne moraјu oni da dolaze. I ovi priјe njih su dolazi pa ništa napravili nisu. Ovima savјetuјem da ne dolaze ali da završavaјu posao, ne trebaјu nam ništa – rekao јe Lazarević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 19:32