Jelena Borovinić Bojović / - FOTO: MIĆKO VUJISIĆ
29/01/2024 u 23:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Borovinić Bojović: Gradska bolnica na mjestu kasarne u Maslinama

Budžetom su opredjeljena sredstva za idejno rješenje prve zgrade projekta "gradski stan", najavila je predsjednica podgoričkog parlamenta

Nova bolnica u Podgorici biće izgrađena na mjestu nekadašnje kasarne u Maslinama, izjavila je u emisiji Gradske TV "Referat" predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović.

Kako je istakla, nova bolnica stanovnicima Podgorice omogućiće efikasniju zdravstvenu zaštitu.

- Klinički centar je građevina koja je zastićena zakonom i na kojoj se ne može ništa mijenjati. Smatrala sam da bi izgradnja jednog novog kliničkog centra koji je potreban Podgorici, možda bilo i najsveobuhvatnije rješenje i da na taj način Klinički centar postane gradska bolnica. Tako bismo dobili jedan moderni klinički centar, a gradska bolnica bi imala kapacitet da primi sve pacijente koji pripadaju Podgorici - kazala je Borovinić Bojović.

Istakla je da zajednički cilj svih mora biti bolji život građana. U tom smislu vlast u Podgorici planira da kroz izmjene zakona omogući formiranje senata Glavnog grada, racionalizaciju radnih mjesta, kao i izgradnju gradskih stanova.

Podgoričani bi motivaciju da ostanu u Podgorici trebalo da dobiju i realizacijom projekta "gradski stan".

- Budžetom su opredjeljena sredstva za idejno rješenje prve zgrade "gradskog stana", i upravo smo na putu kako bi se realizovalo idejno rješenje - navela je ona. 

Predsjednica podgoričkog parlamenta govoreći o kapitalnim projektima Podgorice govorila i o izgradnji modernog sajmišta, ističući da su gradske vlasti u fazi organizacije za izradu studije izvodljivosti za taj projekat.

Kada je riječ o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata Borovinić Bojović je rekla da to pitanje zahtijeva sistemski pristup i biće neophodno da se rješava na najvišem, državnom nivou.

Govoreći o aktuelnom pitanju razgraničenja Podgorice i zete Borovinić Bojović je kazala da je najbitnije da obje strane budu zadovoljne, te da je najvažnije naći kompromis.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 00:50