Jelena Borovinic Bojovic / -MICKO VUJISIC
12/04/2024 u 11:05 h
Nataša Spaić, M. VujisićNataša Spaić, M. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Borovinić Bojović: Može bolje, imamo još tri godine mandata

Demokratija nipošto ne znači jednoglasje ili opštu saglasnost, već, naprotiv, ona podrazumijeva borbu različitih mišljenja, pa i povremena jasna neslaganja koja se prevazilaze kroz debate i nekada teške razgovore, dovodeći na kraju do novih savezništava i boljeg kvaliteta rada, baš onako kako što se to događa i u našem parlamentu, navela je Borovinić Bojović

Moze bolje, imamo još tri godine mandata i važne stvari tek treba da se dese, navela je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada odgovarajući na pitanje da li je zadovoljna učinjenim za godinu dana vlasti u Podgorici.

– Ja sam neko ko je navikao da radi i nikad neću reći da sam prezadovoljna - navela je Borovinic Bojović.

Borovinic Bojović je na radnom doručku sa novinarima saopštila da je gradski parlament, kao predstavnički dom u prethodnih godinu dana, možda po prvi put, uspostavljen kao institucija koja živi intenzivnim i punim demokratskim životom, kao dom u kojem se najbolje može opipati puls glavnog grada.

– Demokratija nipošto ne znači jednoglasje ili opštu saglasnost, već, naprotiv, ona podrazumijeva borbu različitih mišljenja, pa i povremena jasna neslaganja koja se prevazilaze kroz debate i nekada teške razgovore, dovodeći na kraju do novih savezništava i boljeg kvaliteta rada, baš onako kako što se to događa i u našem parlamentu. Skupština Glavnog grada je pokretačka snaga Podgorice jer se nijedna odluka, inicijativa ni aktivnost ne može sprovesti bez parlamenta, budući da sve mora proći skupštinsku proceduru. Upravo kroz aktivnost odborinka i odbornica svih profilacija imamo vlast građana i građanki - saopstila je Borovinic Bojovic.

(VIDEO) Borovinić Bojović nije ni potvrdila ni demantovala osnivanje partije: Građani u centar

Tokom 11 plenarnih zasijedanja, kako je navela predsjednica gradskog parlamenta, odbornici su donijeli ukupno oko 300 opštih i pojedinačnih akata.

– Iza ovih matematičkih izraza stoje brojne promjene, novine i kvaliteti koji se možda ne mogu matematički izraziti, ali su veoma vidljivi i prepoznatljivi svim građanima i građankama Podgorice. A upravo su oni, dakle građani i građanke Podgorice, kako to često ponavljam – centar našeg djelovanja. Vjerujem da je jedna od važnih karakteristika našeg rada u prethodnih godinu dana – transparentnost. O tome svjedoči i ovaj naš susret. Skupština Glavnog grada prisutna je na svim relevantnim društvenimm mrežama, a imamo i moderan sajt preko kojeg građani mogu komunicirati sa lokalnim službenicima u realnom vremenu. Još važnije od prisustva u virtuelnom svijetu jeste svakodnevna komunikacija licem u lice sa građanima i građankama. Ta komunikacija je veoma sadržajna i što je najvažnije – učinkovita, budući da dolazimo do konkretnih rješenja za konkretne probleme koji se predočavaju - poručila je Borovinic Bojović.

Kada je u pitanju mogućnost da osnuje stranku Borovinić Bojović kaže, odgovarajući na pitanje "Dana" da se ništa specijalno nije promijenilo u njenom stavu i odnosu u roku od nekoliko dana jer kaže radi temeljno i ne donosi odluke ad hok.

– U ovom trenutku svi treba da djelujemo u pravcu premise građani u centar. Osnovni moto mog političkog angažmana, čitavo ovo vrijeme od 42. Vlade pa do današnjeg dana, i koliko god prosto budem u političkom prosturu, će se fokusirati na građane. To je jedini razlog zbog čega sam u politici. Ako to tako ne bude bilo ja opet imam svoje mjesto opet cu se baviti građanima i građankama. Šta će se dešavati na politilčkoj sceni zavisi od mnogo pitanja, u ovom trenutku nemam dodatno objašnjene u odnosu na ono koje sam već kazala, a to je da su građani i građanke centar mojeg djelovanja. Nijesam razmišljaja dalje odatle, a kako će biti u budućnosti to ne znam - kaže Borovinić Bojović.

Na pitanje kakvu saradnju ima sa gradonacelnicom Podgorice Oliverom Injac ona je rekla da nema mimoilaženja jer su imaju slične programe.

–Treba da se radi na tome sto je više moguće. Velika su očekivanja ali se trudimo da ih opravdamo - rekla je predsjednica Skupštine Glavnog grada.

Odgovarajući na pitanje zašto nije bila na iftaru koji je organizova Glavni grad Borovinic Bojović je navela da nije znala da je organizovan.

– Nijesam mogla biti na događaju za koji nijesam znala ali ne vjerujem da je bilo namjerno, već nehatnom propustu. I ja i predstavnici koalicije bi sigurno došli - rekla je Borovinic Bojović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:27