Jelena Borovinić Bojović / -FOTO: MARIJA GOGIć/ PORTAL DAN
11/06/2024 u 20:10 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO/FOTO)Borovinić Bojović: Svijet je prepun mogućnosti, a vi imate potencijal za velike stvari

Činjenica da ste najuspješniji predstavnici svoje generacije pokazuje da su vaše dosadašnje odluke i izbori bili ispravni. Vaše obrazovanje i znanje su vaši najvažniji alati za postizanje svih životnih ciljeva, rekla je Borovinić Bojović

Na manifestaciji "Dan najboljih" uručene su diplome najboljim maturantima kojih ove godine Podgorica ima 292. Od tog broja dobitnika diplome "Luča" je 278, dok je 14 učenika osvojilo neko od prva tri mjesta na državnom takmičenju.

Ovo nije samo Dan najboljih, već i najsnažnijih, u duhu japanske poslovice koja kaže da niko na svijetu nije jači od čovjeka koji zna, kazala je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada. Ona je rekla da je ova manifestacija jedna od najljepših i njoj najdražih od svih u kojima je učestvovala kao predsjednica parlamenta.

– Veliko mi je zadovoljstvo što mi je ukazana čast da našim najboljim maturantima uručim priznanje od grada u kojem su sazreli i ušli u svijet odraslih. Čestitam svim učenicima koji su danas nagrađeni ovom prestižnom nagradom, kao i vašim profesorima i porodicama koji su vam pružili neizmjernu podršku. Vaš trud, posvećenost i neizmjeran rad su prepoznati i zaslužuju svaku pohvalu. Nagrada "Luča" nije samo simbol vašeg uspjeha u školovanju, već i dokaz vašeg karaktera i odlučnosti - rekla je Borovinić Bojović.

Najbolji podgorički maturanti: Dobitnici diplome "Luča" i nagrađeni na takmičenjima

Ona je kazala da je sigurna da su maturanti tokom školovanja bili u prilici da se suoče i sa poteškoćama i odricanjima, kao i svi, te im čestita što nijesu odustali i što su uz podršku  porodica i profesora istrajali i shvatili da je obrazovanje ključ koji otvara vrata mnogih mogućnosti.

– Neka vam to bude podsjetnik da nikada ne odustajete od svojih ciljeva, bez obzira koliko izazov bio težak. Dragi maturanti, činjenica da ste najuspješniji predstavnici svoje generacije pokazuje da su vaše dosadašnje odluke i izbori bili ispravni. Vaše obrazovanje i znanje su vaši najvažniji alati za postizanje svih životnih ciljeva, jer, kako je to rekao Konfučije "Znanje pomaže razumijevanju, razumijevanje pomaže ljubavi, ljubav pomaže strpljenju, a strpljenje pomaže miru". A mir je nešto čemu danas svi u svijetu naročito težimo. Učite iz svakog iskustva, kako dobrog, tako i lošeg, jer svijet je prepun mogućnosti, a vi imate potencijal da ostvarite velike stvari. Ponekad će vam se činiti da je put težak, ali upamtite, svaka prepreka je prilika za rast i učenje. Neka vam znanje bude vodič, a strast i predanost vaši najbolji prijatelji - rekla je Borovinić Bojović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 09:30